«Saxe Frøshaug kan fort komme til å stå fram som en god og samlende ordfører»

Av
DEL

LeserbrevAkkurat nå ser det ut til at Senterpartiet vil gjøre nok et brakvalg, for over hele landet går pilene rett til værs. Også i Indre Østfold ser det ut til at partiet fosser fram, og det ligger  nok an til at SP vil få ordføreren. Gjennom hele sammenslåingsprosessen  har dette partiet vært tydelig, ryddig og saklig. At SP nå høster helt fortjent og kraftig framgang burde ikke overraske noen.

1.mai hørte jeg Saxe Frøshaugs appell i Folkeparken. Her framsto han som en innsiktsfull person med stor sans for helhetstenkning,  og fellesskap. Det er bra. Jeg tror hele venstresiden lett kan akseptere Saxe som ordfører. Men jeg tror også han vinner sympati og stor støtte fra mengdevis av velgere som vanligvis stemmer på V, Krf, Frp og Høyre.

Saxe Frøshaug kan fort komme til å stå fram som en god og samlende ordfører. Med evne til å se helheten i en tid hvor vi går inn i en ny og uprøvd kommune med mange usikre faktorer. Med motsetninger, spenninger og store utfordringer.

I den store landbrukskommunen ville jo også kornakset på brystet kle denne mannen godt da. Sammen med en dyktig kvinnelig varaordfører i Kathrine Hestø Hansen og sammen med mange andre partier kan dette bli et veldig solid og mangfoldig lag.

Mitt politiske hjerte ligger nok flere hakk til venstre for SP, så jeg håper jo virkelig at mine venner i Rødt, MDG og SV også vil oppnå knallgode valgresultater.

Disse partiene er sterke og tydelige på forsvar av velferdsstaten, på helse og sosialpolitikk og ikke minst miljø og klima som burde stått helt sentralt i denne valgkampen.

Valgnatten til 10.september tror jeg blir svært  interessant, spennende og antageligvis med ganske oppsiktsvekkende valgresultater.

Bruk stemmeretten! Godt valg!

Artikkeltags