«Det er betryggende at næringslivet i Østfold satser grønnere, smartere og mer nyskapende»

STATSRÅDBESØK: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (i gul vest) lot seg begeistre over det han så på besøk i Indre Østfold.

STATSRÅDBESØK: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (i gul vest) lot seg begeistre over det han så på besøk i Indre Østfold. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vi må fortsette satsingen på kompetanse, forskning, innovasjon og teknologi, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

DEL

LeserbrevØstfold er et gammelt industrifylke med en stolt historie. Næringslivet her måtte gjennom store omstillinger på 80- og 90-tallet. Gjennom å satse grønnere og smartere har næringslivet i Østfold fått et godt grunnlag for fortsatt å være med på å skape store verdier for fremtiden. Næringslivet i Østfold har vist en imponerende evne til omstilling. Arbeidsledigheten i fylket har falt jevnt de siste fem årene og er nå den laveste på ti år. Dette er gode nyheter, eller ille bra, som noen også ville sagt.

Forrige uke hadde jeg et spennende og lærerikt besøk i Askim, Rakkestad, Sarpsborg og Moss der jeg fikk høre hvordan de jobber for å være best mulig rustet videre fremover.

LES OGSÅ: Statsråd så på hjemflyttet høyteknologi i Eidsberg-firma

Vi må fortsette satsingen på kompetanse, forskning, innovasjon og teknologi. Vi har redusert selskapsskatten og fjernet maskinskatten. Dette bidrar til at bedriftene ser økte muligheter for investeringer. Forenkling av lover og regler gir små og mellomstore bedrifter i Østfold mer tid til det de skal være gode på - nemlig å produsere mest mulig effektivt og lønnsomt. 

Næringslivet i Østfold har, slik som mitt hjemsted Grenland, vært gjennom store omstillinger. Og bedriftene vet at de fortsatt må omstille for fortsatt vekst. Mye tyder på at nettopp områder med stolt industrihistorie og omstillingskultur, er godt rustet for å møte fremtidens utfordringer.

I Askim besøkte jeg Arild Christoffersen som driver Kransekakebakeren AS. Han har møysommelig bygd opp virksomheten over 30 år. Han startet som ung ved kjøkkenbenken hjemme og har nå store, nybygde lokaler der det i høysesong bakes utrolige 50.000 kaker pr måned. Han er som mange andre små og mellomstore bedrifter, tydelig på at det er i produksjonen at verdiene i bedriftene skapes og vil bruke minst mulig tid til administrasjon. Da statsministeren besøkte Arild før valget lovet han derfor å ansette flere folk hvis Høyre vant valget. Nå er han i gang! I januar fikk Supanee Vesteng fast jobb, og flere nyansettelser er på trappene.

LES OGSÅ: Næringsministeren kom for å sjekke om Kransekakebakeren holdt sitt valgløfte

I vår nye politiske plattform sier regjeringen at vi skal omstille norsk økonomi for å skape vekst, nye arbeidsplasser og ha flere ben å stå på. Regjeringen vil bruke et bredt sett av virkemidler for å skape et bærekraftig velferdssamfunn. Det er betryggende at næringslivet i Østfold satser grønnere, smartere og mer nyskapende. Jeg har stor tro på at næringslivet i regionen vil lykkes med å gi store verdier til fremtidens velferd.

Artikkeltags