«Det hjelper lite å flikke på dårlig fundamenterte veier med litt ny asfalt år etter år»

Sprekker, telehiv og humpete veibane i Lyserenveien Spydeberg.

Sprekker, telehiv og humpete veibane i Lyserenveien Spydeberg. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerEtter en flott, men litt tøff vinter, viser nå resultatet seg i form av enkelte svært dårlige veier i Indre Østfold – både kommunale veier, men ikke minst våre viktige fylkesveier.

En altfor tung belastet vei, fylkesveien gjennom Spydeberg sentrum mot Lyseren og videre til Oslo og Lillestrøm, er et trist eksempel på nettopp dette, med telehiv og hull som gjør den på steder nesten uframkommelig.

Grunnarbeidet fra gammelt av er alt for svakt til å tåle dagens trafikkbelastning, og vedlikeholdet har vært mangelfullt gjennom flere år.

LES MER: Ødela bilen på humpete vei: – Det er bedre veier i u-land (SMAA+)

De fleste gjennomfartsveiene i Indre Østfold er et fylkeskommunalt ansvar, og som redaktøren i Smaalenenes Avis meget prisverdig tar opp: Hver tredje meter fylkesvei i Østfold ligger i Indre Østfold, mens vi blir avspist med 5 prosent av investeringsbudsjettet.

Nå er jeg selvsagt klar over at fordelingen av vedlikeholdskostnader kan fordeles annerledes enn investeringer, men det hjelper lite å flikke på dårlig fundamenterte veier med litt ny asfalt år etter år – nye hull og telehiv vil dukke opp like sikkert som hestehoven!

LES MER: 258,5 millioner investeres i år på fylkesveiene i Østfold – kun 14 millioner av dem i Indre (SMAA+)

Nå er jo ikke jeg – eller Høyre – spesielt glade i fylkeskommunen, men det er nå en gang der pengene foreløpig sitter, og som representant for den viktigste og største delen av fylket, nemlig Indre Østfold, forventer jeg at vi får vår rimelige andel av de 258 millionene som er avsatt til fylkets veier!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags