– Dette kommer til å gjøre vondt! Jeg er ikke overrasket.

Av
DEL

MeningerNå kommer kuttene som SP/AP/H bestilte i budsjettet. Hardt og brutalt. Rådmannen leverer: kutter 5-6 årsverk (21%) av 28 årsverk bare på innbyggertorg og bibliotek. Jeg forstår ikke hvordan man da skal kunne ha bibliotek og innbyggertorg på alle 5 steder det er bestemt. Og i alle fall ikke ha noen kvalitet på det som leveres.

Nå blir innbyggertorgene en skygge av hva de skulle være. Vil dermed ikke bli brukt på den måten som var planlagt – og om få år vil de være nedlagt. Det første som ryker er kanskje det i Tomter?

Samfunnsutvalget som har områdene innbyggertorg og bibliotek ikke ble informert da vi hadde møte i går kveld. Visstnok har ikke SP/AP/H etterspurt informasjon fra rådmannen på hvordan han skal levere på kutt-bestillingen sin. Best å ikke vite kanskje? Venstre ønsker imidlertid full informasjon om hvordan tjenestetilbudet vil rammes og har etterspurt dette hos rådmannen. Jeg mottar nå bekymringer fra ansatte som lurer på om politikerne har forstått hva de har vedtatt.

Med bakgrunn i mitt leserbrev i Smaalenenes Avis 4.1.20 – hvor jeg beskrev at nettopp dette kom til å skje. Jeg er også bekymret for tjenestetilbudet i mange andre tjenesteområder.

SP/AP/H valgte å levere på det umulige valgløftet «Ingen eiendomsskatt» – ikke tjenestetilbudet. Ingen bør derfor være overrasket over det som nå skjer. Og Venstre advarte tydelig når vedtaket om budsjett ble gjort.

LES OGSÅ: https://www.venstre.no/artikkel/2020/01/04/uten-returmulighet/


Artikkeltags