Klokken 10.00 lørdag formiddag fikk politiet melding om en lastebil som var blitt ribbet for utstyr og diesel på Grav industriområde i Trøgstad.

– Det har mest sannsynlig skjedd natt til lørdag. Vi var der klokken 10.30, gjorde åstedsundersøkelser, sikret spor og opprettet sak. Vi ønsker gjerne tips om noen har sett noe. Det er også gjerne flere som blir utsatt for det samme når disse holder på, forteller operasjonsleder ved Øst politidistrikt, Joakim Ormaasen.

Og det har det også vært. For på samme industrifelt har en annen lastebil blitt utsatt for det samme. Det er tankbil fra selskapet Driv Energi. Det bekrefter daglig leder i firmaet, Ronny Morken.

– Tankbilen vår har blitt ribbet for frontglass, speil, seter. Ja, gud vet hva de ikke har tatt, sukker Morken, og forteller at dette skaper utfordringer for selskapet.

– Det er problemer med å få tak i deler om dagen, så det er jo veldig usikkert når vi har bilen i drift igjen. Å ha en bil ute av drift er alt annet enn moro. Dette skaper mye styr og merarbeid. Men det har disse sikkert ikke brydd seg om når de har holdt på, sier han oppgitt.

Firmaet har totalt 15 biler i drift til sine rundt 70 selvbetjente stasjoner rundt om i landet. For sjåføren deres, som er bosatt i Trøgstad, skal det derimot ikke få konsekvenser.

– Vi har skiftordning på en del biler, så det skal nok løse seg på den måten. Men antallet biler blir jo redusert med én og det gjør ting mer komplisert, sier Ronny Morken.

LES OGSÅ: Tommy (39) utsatt for tyver for tredje gang: – Det neste nå er vel traktoren, tenker jeg