Nesten ingen gikk fortere enn Thomas (23) den første kilometeren

STIVNET: Thomas Gjestrumbakken fra Team Parkettpartner og Spydeberg IL bakset seg opp bakkene i løssnøen med fiskebein på blanke ski. Det var ingen suksess. Han stivnet og havnet langt bak teten til slutt.FOTO: Erik Borg

STIVNET: Thomas Gjestrumbakken fra Team Parkettpartner og Spydeberg IL bakset seg opp bakkene i løssnøen med fiskebein på blanke ski. Det var ingen suksess. Han stivnet og havnet langt bak teten til slutt.FOTO: Erik Borg

Artikkelen er over 2 år gammel

Først etter at 130 løpere hadde passert, var det noen som klarte å gå fortere den første kilometeren enn Thomas Gjestrumbakken (23).

DEL

ØYSTRE SLIDRE: Til tross for de nye reglene om stakefrie soner, valgte Thomas Gjestrumbakken å gå på blanke ski under den nasjonale åpningen på Beitostølen fredag.

Han gikk lynraskt ut fra start på 15 km klassisk intervallstart, og tok ledelsen etter 1 km. Den ledelsen holdt lenge. Først da Johan Hoel passerte med startnummer 137 mistet Spydeberg IL-løperen ledelsen. Til slutt var han niende raskest på den første kilometeren.

Utover i løpet gikk det tyngre for 23-åringen. Til slutt endte han som nummer 152, over ni minutter bak vinner Martin Johnsrud Sundby.

– Det var nok ikke det lureste jeg har gjort å gå på blanke ski, medgir Gjestrumbakken.

LES OGSÅ: Langrennsentusiastene fikk 1,5 millioner kroner til ny hytte

– Ble fryktelig stiv

Han fikk det svært tungt i de løse forholdene, og tapte mye tid i de bratte bakkene.

– Jeg har bare staket i hele sommer og høst, men jeg hadde nok valgt å gå med feste hvis jeg skulle gått igjen, sier han.

Han var ikke den eneste som valgte å gå på blanke ski. Fire-fem andre gjorde det samme.

– Hvordan er det gå fiskebein i oppoverbakkene uten smøring?

– Jeg tenkte mye på å prøve å holde igjen, for å unngå skøytetak. Men det var fryktelig tungt. Jeg stivnet totalt etter den første runden. Jeg var pinne stiv i armene, sier Gjestrumbakken.

Han er likevel ikke sikker på om det hadde gått fortere å stake opp den lange bakken.

– Det var så løst at det nok hadde kostet fryktelig mye opp den langbakken, sier han.

LES OGSÅ: Det nærmer seg langrennsåpning – Ola Vigen Hattestad (35) er bekymret

Klar for langløpsåpning

Det er likevel ikke i den nasjonale åpningen på Beitostølen at Team Parkettpartner-løperen skal gå fort. Gjestrumbakken satser på langløpscupen Ski Classics, som har sitt åpningsrenn i Pontresina i Sveits neste helg.

– Jeg håper på faste og fine forhold der, slik at jeg kan gå litt fortere, sier Gjestrumbakken.

Det store målet for langløperne er Vasaloppet i mars. Forrige sesong klarte Gjestrumbakken en sterk 49. plass i det tradisjonsrike rennet mellom Sälen og Mora.

LES OGSÅ: Denne skiløperen gikk fortest – sjekk de andre lokale prestasjonene i Birken her

Skuffet Frorud

Espen Udjus Frorud var også å finne til start på 15-kilometeren. Skiptvet IL/Team Veidekke Oslofjord-løperen endte på 39. plass, 2 minutter og 42 sekunder bak Sundby. Det var langt unna det skjetvingen hadde håpet på.

Saken fortsetter under bildet.

SKUFFET: Skjetvingen Espen Udjus Frorud tilhører normalt norgestoppen i langrenn, men i sesongåpningen skuffet han.

SKUFFET: Skjetvingen Espen Udjus Frorud tilhører normalt norgestoppen i langrenn, men i sesongåpningen skuffet han.

– Det var seigt hele veien, men det har skjedd før på Beitostølen. Jeg trenger tid på å komme i gang med sesongene, tydeligvis. Så det er kanskje ingen grunn til å svartmale situasjonen helt etter dette skirennet, selv om jeg hadde håpet mye bedre, sier 26-åringen.

– Hva hadde du håpet på?

– Jeg hadde håpet å kjenne godfølelsen. Den hadde jeg absolutt ikke da. Men jeg vet jo det at når den er der så kommer jeg langt opp på resultatlista, forklarer han, og håper det snur seg til søndag når 15 kilometer fri står på programmet.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags