Tirsdag fortalte Ola Vigen Hattestad til Smaalenenes Avis at han var vraket fra kommende sesongs sprintlandslag i langrenn. Etter 12 år med forbundsdrakt, hvor alt har vært tilrettelagt, må OL- og VM-mesteren nå lete etter nye samarbeidspartnere på egenhånd.

Sprintlag vil ha ham

Det trenger imidlertid ikke gå så lang tid før Ørje-løperen har funnet seg et nytt lag å knytte seg til. I Norge er det flere privatlag i langrenn, men kun ett rent sprintlag – Team Jobzone. Laget ble stiftet i våren 2012 og har siden den gang knyttet til seg mange av landets beste sprintere som står utenfor landslaget. Kommende sesong kommer laget til å bestå av Timo André Bakken, Pål Trøan Aune, Eivind Bakkene, Even Hippe, Erik Lippestad Thorstensen, Aleksander Ek, Ragnar Bragvin Andresen og Ludvig «Ludde» Søgnen Jensen. Flere av disse har markert seg i verdenscup tidligere, mens sistnevnte innehar verdensrekorden på 100 meter sprintlangrenn (11,29 sekunder).

– Laget vårt er klart for neste sesong. Siste brikke falt nå på mandag. Budsjettet er satt. Men når en løper som Ola Vigen Hattestad er ledig, vil kaste oss rundt for å knytte ham til oss på en eller annen måte. Om han er interessert i å være et fullverdig medlem, vet jeg ikke før jeg har fått snakket skikkelig med ham på Bysprinten i Mosjøen nå til helgen, sier teamsjef og løper på laget Ragnar Bragvin Andresen til Smaalenenes Avis, og mener det er vinn-vinn for begge parter.

– Et pluss at han er østfolding

– Det hadde vært utrolig stort å få ham på laget. Ikke bare fordi han har vært et stort forbilde for meg i alle år, men også fordi han vil bli en kjemperessurs på laget. Han vet hva som skal til for å nå helt opp. Samtidig tror jeg også han vil ha veldig godt utbytte av oss. I tillegg til at vi har et veldig bra lag med gode sprintere, så vil også Andy Newell være med oss på en del samlinger. Han er jo en topp internasjonal løper. Dessuten har vi et godt smøreapparat for kommende sesong. Det vil være til stor hjelp for Ola, mener Ragnar Bragvin Andresen, som selv har drøssevis med internasjonale medaljer på rulleski. Han er fra Sarpsborg og sønn av Rødenes-mannen Lars Edvard Andresen. Det var også familien som startet opp teamet for fem år siden.

– Jeg tror bestemor har kommet fram til at Ola er min femmenning, ler han, før han legger til:

– At Ola er fra Østfold gjør det ekstra stas å ha ham på laget. Det tror jeg også Jobzone-gründerne vil sette pris på. De er jo rakstinger og kjenner godt til Ola, selv om kanskje ikke han vet så godt hvem de er, smiler Bragvin Andresen, som kommer til å ta en runde med alle sponsorene laget har for å gjøre det fristende for Ola Vigen Hattestad å bli med.