De gir deg en smak av sol, sommer og mystikk

Invitert: Stephen Chance (66) inviterte Spydeberg-kunstneren Stig Sandem (68) (t.h.) som stiller ut rundt 20 bilder. I tillegg blir det bilder og keramikk av fire andre kunstnere.

Invitert: Stephen Chance (66) inviterte Spydeberg-kunstneren Stig Sandem (68) (t.h.) som stiller ut rundt 20 bilder. I tillegg blir det bilder og keramikk av fire andre kunstnere.

Artikkelen er over 3 år gammel

Trolske vinterbilder er hans varemerke. Men til helgen viser også Stig Sandem lyse og lette sommerbilder.

DEL

SPYDEBERG: I Karjolkroken ligger en gård som i 2010 ble kjøpt av Hege og Stephen Chance. De er svært kunstinteresserte, og siden 2012 har de åpnet gården for kunstnere og kunstinteresserte. Førstkommende lørdag og søndag blir det igjen sommerutstilling i det gamle fjøset. En av kunstnerne er Stig Sandem fra Spydeberg.

Byr på sommerbilder

Han ble invitert av ekteparet Chance. Rett og slett fordi de liker hans bilder veldig godt. Det setter han stor pris på. Sandem har en forkjærlighet for blått og indigo, vinterbilder med skog, rovvilt og en antydning av mystikk. Det får du se på Vien gård til helgen. Men siden det nå er en annen årstid, har han med seg flere sommerbilder som blant annet forteller om skog og bær. Sandem viser også flere digigrafier, en serie trykk av et originalt kunstverk med begrenset opplag. Digigrafier tar utgangspunkt i bildefiler og skrives ut med en spesiell type blekk på en godkjent type papir.

Fjøset: Siden 2012 har eierne av Vien gård hatt utstillinger med ulike kunstnere. Det gamle fjøset er bygd om til atelier og butikk.

Fjøset: Siden 2012 har eierne av Vien gård hatt utstillinger med ulike kunstnere. Det gamle fjøset er bygd om til atelier og butikk.

– Lokal forankring

Stephen Chance og kona Hege ønsket en lokal forankring når de nå holder sin årlige kunstutstilling. Stig Sandem stiller derfor med rundt 20 bilder. I tillegg kommer kunstneren Grete Dreyer med collage, abstrakte bilder og smykker, mens Trånd Engøy stiller ut keramikk. Gine M. Høydahl Heiberg lager i hovedsak abstrakte bilder, mens Siri Arneberg Rognlien

kommer med landskap- og dyrebilder.

Solgte 16 bilder

I slutten av april hadde Stig Sandem utstilling i Skrivergården på Mysen sammen med Trygve Fjell fra Trøgstad. Da solgte en fornøyd Sandem hele 16 bilder. I fjor trakk utstillingen på Vien gård 150 kunstinteresserte. Stephen Chance sier de øvrige kunstnerne kommer fra andre steder i landet – og har invitert venner og bekjente til Spydeberg.

– Mange synes det er stas med en dag på landet. Her kan de gå i hagen, kjøpe noe å bite i eller rett og slett ta med sin egen piknikkurv. Det setter mange pris på, smiler han. I fjøset har Chance et rom fullt av hageutstyr fra blant annet Burgon & Ball, importert fra England, som selges både fra gården og via en nettbutikk.

Hageredskap, importert fra England, selges fra Vien gård.

Hageredskap, importert fra England, selges fra Vien gård. Foto:

Les også: I kveld kan du se ulver og gauper i et mystisk landskap

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags