Kulturlivet går digitalt: – Vil prøve på verdensrekord

SUKSESS: 1.700 vill være med Leif Ingvald Skaug og synge gospel på nett.

SUKSESS: 1.700 vill være med Leif Ingvald Skaug og synge gospel på nett. Foto:

Nærmere 1.700 sangglade har deltatt på digital korøvelse denne uken. Nå blir det rekordjakt.

DEL

Da koronakrisen rammet midt i vårsesongen for de 50 sangerne i Gospel Explosion bestemte prosjektleder Leif Ingvald Skaug seg for å prøve noe nytt. Han inviterte til korøvelse online, og nærmere 300 personer meldte seg på. Men det var før et par aviser og noen radiokanaler omtalte saken:

– 1.700 personer deltok på øvelsen, og flere i hver husstand sang og koste seg. Nå skal vi jakte på verdensrekorden!

LES OGSÅ: Lanserte digital korøvelse – fikk hakeslepp da han så responsen

Koret en viktig møteplass

Opprinnelig hadde Skaug tenkt at korøvelsen skulle ha full interaktivitet, det vil si at deltagerne også kunne høre hverandre. Men det ble umulig å få til med 1.700 sangere på plass. Med den store interessen er Skaug klar på at det blir korøvelse hver onsdag framover.

– Nå skal vi på rekordjakt. Så langt vi har funnet ut har det vært noe over 2.000 deltakere på slike events, så nå oppfordrer jeg indre østfoldingene til å være med på en verdensrekord, sier Skaug.

Også Askim-koret Knirk har valgt å ha øvelsene online, forteller korets initiativtaker og styremedlem Kaja Svenneby.

– Det fungerte overraskende bra, selv om vi ikke kunne høre hverandre synge, sier hun.

Hun peker på at øvelsene blir en viktig møteplass for mange, og koret har derfor kastet seg på et nytt prosjekt.

– Nå skal dirigenten vår, Morgan Juel Stavik, ha notekurs for oss. Det tror jeg er et prosjekt som passer godt som nettbasert, sier Svenneby.

Aquarius og Askim blandakor har satset på lydfiler for å øve hjemme, og flere kor har avlyst aktiviteter. Mysen damekor har avlyst konserten med Erik Andre Hvitsten, og Tomter sangkor har sågar avlyst jubileumsturen sin i mai.

– Vi har innstilt all aktivitet fram til sommeren. Vi har flere kormedlemmer i en sårbar gruppe, og en del jobber også i helsevesenet, sier dirigent Mona Bekkhus-Wetterberg.

LES OGSÅ:

Fikk inn 3.000 kroner

Torsdag kveld var det klart for de første streamede konsertene i Indre Østfold, og i sitt lydstudio Music Box sto Linn Skofsrud klar ved mikrofonen.

STREAMET KONSERT: Linn Skofsrud var fornøyd med opplevelsen.

STREAMET KONSERT: Linn Skofsrud var fornøyd med opplevelsen. Foto:


– Det var kjempehyggelig. Jeg tror godt og vel 30 tilhørere koste seg med hele konserten. Det var jo litt vanskelig å følge med på alt, og særlig når det kom kommentarer på at folk trengte en sånn konsert. Da blir man rørt, sier Linn.

Hun er strålende fornøyd med at nærmere 300 har vært innom konserten og at det kom inn ca 3.000 kroner i billettinntekter.

Også Leif Ingvald Skaug var fornøyd med den første konserten i serien «Organisten inviterer» hvor Lewi Bergrud var gjest i Båstad kirke.

– Jeg tror faktisk vi hadde 500 tilhørere til hele konserten, og vi fikk inn nok penger til å dekke honorar til artist og teknikere, sier Skaug.

Hvis det blir overskudd av disse konsertene skal det gå til kirkens musikkarbeid.

Til helgen blir det ny konsert fra Music Box, denne gangen Linn og Knut Erik Skofsruds duo Massy Riot. Ingrid Bjørnov streamer konsert hjemme fra Tomter, og Stein Skulstad og Arild Stav gjester Båstad kirke.

LES OGSÅ:

Kahoot og utstilling

Men det er ikke bare musikk man finner på nett i disse dager. Spydeberg speidergruppe satset denne uken på online møte.

– Vi hadde speider-kahoot fo

Digital kultur

Digital kultur Foto:

r store og små speidere, og foreldre. Vi gjorde dette til en familieaktivitet, slik at flest mulig kunne få et avbrekk! 13 speidere deltok, forteller speiderleder Andreas Kjellmann.
I Marker fotoklubb var det denne uken digitalt medlemsmøte med fotokonkurranse. 14 fotografer stilte opp under temaet Vinterlys, både i svart/hvitt og farge. Flere medlemmer ga uttrykk for at de savnet det sosiale, men at konkurransen egnet seg på nett.

– Det var fin gjengivelse av bildene, sier nestleder Hilde Engerbråten, som fikk den møysommelige jobben med å telle poengene.

VINTERLYS: Espen Engerbråten plasserte seg høyt med dette bildet.

VINTERLYS: Espen Engerbråten plasserte seg høyt med dette bildet. Foto:


Artikkeltags