Zulu-prinsessa Vibeke festet med sine egne

HJEMME: Slitus store stolthet, Vibeke Skofterud, var hjemme på visitt og storkoste seg på zulufest med familien.

HJEMME: Slitus store stolthet, Vibeke Skofterud, var hjemme på visitt og storkoste seg på zulufest med familien.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

300 barn og voksne nøt sommeren på zulufestival i Berget i det blå på Slitu. Vibeke Skofterud storkoste seg i hjembygda.

DEL

EIDSBERG: Årets zulufestival og fullmånefest bød på festligheter for både store og små lørdag. Skiesset Vibeke Skofterud har bare godord å si om arrangementet.

– Dette er helt rått! Jeg har ikke hatt mulighet til å delta på zulufestivalen tidligere. Det er veldig hyggelig å være hjemme. Zulufestivalen er et veldig bra initiativ for å samle folket, sier Slitus store datter. Hun tilbrakte den flotte sommerdagen sammen med familien.

– Jeg bor i Oslo og har hektiske dager. Jeg skulle gjerne vært her oftere. Men man glemmer ikke hvor man kommer fra. Det er alltid koselig å være hjemme på Slitu, understreker Skofterud.

VM i stikkekasting

Festivalen startet med aktiviteter for de minste.

– I dag har vi hatt underholdning av en klovn, skattejakt, ansiktsmaling, gratis boller og brus, samt besøk av en gorilla. Det er første gang vi har med aktiviteter for barn, sier Thor Nilsen, selveste zulukongen.

Da dagen gled over i de sene timer, samlet de voksne seg til hyggelig lag og VM i stikkekasting. Å kaste på stikka er et pengespill som var en vanlig syssel for gutter i etterkrigstiden. Den gangen med store femøringer. Men siden femøringene er borte for lengst, ble det benyttet 20-kroninger isteden. Potten går til velferdstiltak på Slitu.

Vibeke Skofterud ledet lenge i starten. Til slutt var det Heidi Wik som kunne motta heder og ære, og en pokal hun får beholde i ett år.

Æresborger av Slitu

Hedret ble også Karsten Anker Skofterud, Vibekes far. Han vant årets æresborgerbevis for sitt engasjement i lokalsamfunnet.

– Han har gjort mye for idretten, og stilt opp for lag og foreninger på Slitu, sier Thor Nilsen.

– I tillegg har han sørget for at Slitu-genene er blitt kjent i hele verden, smiler Nilsen.

Folk samlet seg rundt bordene i Berget i det blå. Utover kvelden ble det underholdning fra scenen.

– Her oppe på steinrøysa har flere generasjoner sittet og drukket øl i ungdommen. Dette var restauranten vår før i tiden, forteller Ansten Josefsen.

– Bra tiltak

Innbyggerne roser festivalen.

– Jeg synes det er et veldig bra tiltak som samler bygda, sier Torgeir Nilsen.

– Vi avsluttet ferien et par dager tidligere for å bli med på festivalen, sier Julianne og Jan Torp.

– Dette er et veldig fint tiltak for et så lite sted, som samler folk, sier Øivind og Tormod Svendsby. Det er organisasjonen Zululand som står bak festivalen. Cirka 30 frivillige var i sving for å lage gratisfestivalen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags