Varmet opp for Deep Purple

Grand Café fra Knapstad tar steget inn på scenen i Oslo Spektrum i dag. Der skal de varme opp for selveste Deep Purple. Fra venstre: Didrik Mysen Lund, Kenneth Sandberg, Christer Krogh og Thomas Pytterud.

Grand Café fra Knapstad tar steget inn på scenen i Oslo Spektrum i dag. Der skal de varme opp for selveste Deep Purple. Fra venstre: Didrik Mysen Lund, Kenneth Sandberg, Christer Krogh og Thomas Pytterud. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Indre Østfold-bandet Grand Café trodde planen var å avslutte året rolig på Grünerløkka. Så ble de spurt om å varme opp for Deep Purple.

DEL

Fredag kveld fikk Christer Krogh, Didrik Mysen Lund, Kenneth Sandberg og Thomas Pytterud i Grand Café vite at desember ikke ville bli akkurat slik de hadde trodd. Da hadde nemlig bookingbyrået deres ordnet det slik at de får stå på scenen i Oslo Spektrum – som oppvarmingsband for det legendariske rockebandet Deep Purple.

Sa tvert ja

Gitarist og vokalist Christer Krogh slår fast at det ikke var noen tvil innad i bandet om de skulle takke ja eller ikke.

– Så klart vi måtte si ja. Dette er Norges største scene, og bare det å kunne si at vi har varmet opp for Deep Purple, vil bety mye for oss når vi skal bookes i fremtiden. Grand Café får brått en mye større verdi, sier han.

Egentlig var planen for rockerne å runde av året rolig med intimkonsert på Grünerløkka Brygghus mandag – nå byttes akustiske gitarer og trivelige gastropuber ut med monsteranlegg og publikumstall på flere tusen.

– Vi har hatt et godt år med EP-utgivelse og gode anmeldelser, og dette blir en storslagen avslutning. Men vi skal fortsatt spille på Grünerløkka neste uke, da, sier Krogh.

Det siste døgnet før portene åpnes inn til Oslo Spektrum, bruker Grand Café på å niøve.

– Vi er litt nervøse, for dette er spennende – men det er veldig god stemning innad i bandet. Noen av oss er helt i fistel fordi Deep Purple er favorittbandet deres, mens andre bare er opptatt av å gjøre en god konsert. Det er uansett klart at dette er vanvittig stort for oss, sier Krogh.

Får verdifulle kontakter

Grand Café har tidligere varmet opp for både Alice Cooper og Turboneger, men 13. desember blir første gang de spiller i Oslo Spektrum. Christer Krogh er klar på at han gjerne vil knytte gode kontakter, men er samtidig forberedt på at slikt kommer senere – når folk er klare over hvem de er.

Han er likevel glad for å ha kommet i kontakt med noen av gigantene i bransjen.

– Live Nation, som er konsertarrangør, regnes som verdens største, sier han.

Og Grand Café blir kanskje det første Indre Østfold-bandet til å stå på en scene av Oslo Spektrums kaliber.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags