Bente (47) stiller for første gang ut på egenhånd: – Nå er ungene mine eldre og jeg har fått litt bedre tid

SPENT: Kunstner Bente Lund Aas (47) håper at bildene hennes blir godt tatt i mot på utstilling hennes i Mysen.

SPENT: Kunstner Bente Lund Aas (47) håper at bildene hennes blir godt tatt i mot på utstilling hennes i Mysen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

For aller første gang er det bare Bente Lund Aas (47) sine egne bilder som skal pryde veggene under utstilling i Mysen.

DEL

EIDSBERG: Fredag kveld startet Bente Lund Aas (47) sin bildeutstilling i Mysen. Smaalenenes Avis møtte kunstneren noen timer før åpningen av hennes aller første utstilling med bare hennes egne bilder. Det er kanskje på tide og spennende, sier kunstneren selv, som i det daglige jobber som kunst og håndverkslærer.

– Hvorfor har du ventet så lenge med å stille ut bare egne bilder?

Det kan du si. Jeg har holdt på med bilder i veldig mange år, men mest som hobby. Jeg har tidligere hatt et verksted oppe på fortet i mange år. Så jeg har vært med på vårmarkeder og lignende. Så er det noe med at alt må komme til sin tid. Nå er ungene mine eldre og jeg har fått litt bedre tid til å prioritere å jobbe litt mer med kunsten, sier hun.

– Hvordan er det å kombinere det å være kunstner og lærer?

– Jeg er kunst og håndverkslærer på Hærland skole. Det er går to veier. Jeg er kreativ hele dagen, så jeg kan brått være litt sliten når jeg kommer hjem. Jeg har ikke full stilling, så det hjelper litt. I tillegg får du så mye av ungene. Jeg er glad i fantasi. Så vi gir hverandre en del ideer. Vi jobber mye med fantasi på skolen også, sier Lund Aas.

– Hvordan da?

– Jeg er opptatt av å lære ungene at en må se. Se muligheter i alt og åpne øynene for det som er rundt deg. Da lærer du å bli kreativ, på en måte som du kan overføre til alt annet i livet ellers. Du blir flinkere i alt. For eksempel andre fag.

SIN EGEN STIL: Bente Lund Aas (47) mener man må våge å utfolde seg som kunstner. Nå er hun spent på tilbakemeldingene fra publikum.

SIN EGEN STIL: Bente Lund Aas (47) mener man må våge å utfolde seg som kunstner. Nå er hun spent på tilbakemeldingene fra publikum. Foto:

Utstillingen varer til 17. juni. Hvor mange som kommer innom har ikke kunstneren noen formening om.

– Hvor mange håper du skal innom dørene her?

– Så mange som mulig. Jeg har ikke noe konkret mål om hvor mange eksakt, men tar imot alle. Målet er å vise fram det jeg jobber med. Jeg mener jeg har funnet et uttrykk og en teknikk som er min. Jeg har funnet noe som er en glede i for meg å jobbe med, sier hun.

– Hva slags kunstner er du?

– Jeg er en leken kunstner, som liker å eksperimentere. Jeg jobber med en del morsomme uttrykk. Jeg blander vann og lakk, så ser jeg etter i bildet hva jeg kan se. Så tegner jeg det fram. Så kan jeg legge på farge. Pastellhvitt eller annen maling. Hele utstillingen nå er bilder som er lagd med den teknikken, sier Lund Aas.

– Har du noe håp om å selge litt bilder?

– Det håper jeg selvsagt. Det gjør alle som stiller ut, men det gleder meg mest å vise dette frem til positive mennesker. Gode tilbakemeldinger motiverer alltid. Så handler det om å ta skritt og vise seg frem. Det tar noen år før man tør det helt. Selv har jeg prøvd meg på mye forskjellig. En må tørre å være annerledes. Jeg er ikke så opptatt av å være «en korrekt kunstner». Jeg vil bare gjøre det jeg liker, så får vi håpe at andre liker det også. Det får tiden vise, sier hun.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags