Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Upretensiøst og vakkert

Artikkelen er over 6 år gammel

Hardcore punk fra Lucky Malice.

Skranglete lyd, stemmer som skriker til de sprekker, utakt, overdreven fuzzgitar, og vokal hvor det er umulig å skjelne ordene fra hverandre. Det blir ikke kulere enn det.

Dette er punk i sin simpleste form. Tre jenter. Én gitar. Én bass. Ett trommesett. Haldenjentene fra Lucky Malice beviser at man trenger ikke noe mer for å lage bankende kul og usminka musikk. For meg er det bedre enn alskens overprodusert Green Day, Sum41 og annet rask som passerer for punk nå til dags.

«Lucky Malice» er deres studioalbum nummer to etter 2012s «Homme Fatale». Jentene selv har blitt flinkere til å traktere instrumentene, uten å gå på kompromiss med albumkvaliteten. For «Lucky Malice» er nemlig minst like rølpete og grrrl-power som forgjengeren, bare hakket skarpere. Tempoet er skyhøyt hele veien, og Karine Brække på trommer får kjørt seg skikkelig på hver eneste låt. Den siste halvdelen av albumet er også på norsk, uten at det preger lydbildet noe spesielt, men det er enda lettere å synge med. Eller skrike med.

Melodisk ligger «Lucky Malice» et sted mellom The Distillers og tidlig A.F.I, før sistnevnte gikk over til den lyse og mer kommersielle siden (1994 ca). Det vil si at musikken er hard nok til å være hardcore punk som A.F.I, men den skrikende stemmen og riffene til Linda Haug, og de pulserende basslinjene til Hanna Fauske gjør det akkurat melodisk nok til å ha potensiale for å nå ut til et større publikum.

Trolig en medvirkende årsak til at bandet har fått gå som en farsott på NRK Urørt, og blitt skrytt opp i skyene av Totto Mjelde fra P3.

Favorittlåter: De seks norske, «Ugyldig», «Dissonans», «Edelstener», «Sjeler/Almas», «For et liv» og «Natta». Dette er så upretensiøs og energisk glad- og sinnapunk at det er til å hoppe i taket av. Endelig. Kan ikke vente med å se Lucky Malice live.

Kommentarer til denne saken