TRØGSTAD: En av prisene var kommunens kulturpris, og i år gikk denne til Inger Moberg.

Årets mottaker av kulturprisen er 55 år, og kjent for å være en blid og sprudlende person. Ganske beskrivende er også betegnelsen Trøgstad-patriot, eller kanskje egentlig Havnås-patriot. I 2002 kjøpte vedkommende den gamle skolen på Havnås, startet først med butikk i ett rom og har nå drevet Havnås gamle skole med salg av klær, sko og interiør i 15 år, ifølge begrunnelsen.

LES OGSÅ: Priset Skiptvet for å vise landbruket fra en god side

Prisvinneren selv var svært glad da hun mottok prisen og i etterkant da lokalavisen snakket med henne.

– Veldig hyggelig og overraskende. Det hadde jeg ikke forventet. Noen venninner av meg ba meg med, så det var nok med noen hensikter for de hadde nok hørt om det. Jeg hadde ingen anelse om det. Det betyr veldig mye og det er jo hyggelig å bli satt pris, sier Moberg.

Hun forteller at de har lagt ned mye arbeid i bygget.

– Jeg og mannen min driver dette. Det hadde ikke gått uten han. Han er veldig flink med håndverk. Det siste vi gjør nå er og pusse opp i tredje etasje, der har vi lyst til å ha yoga, kurs og sånn, fortsetter Moberg.

I tillegg til kulturprisen ble også musikkprisen og kommunens kulturstipend delt ut. Hanne Marie Haakaas og Hillevi Risbråthe Kleppe fikk førstnevnte pris, mens stipendet gikk til Eli Marie Raasaak. Søsteren Kristine tok imot prisen på vegne av henne ettersom hun ikke hadde anledning selv til å være der.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Mange i sving på konserten

En lang og god tradisjon i bygda er denne vårkonserten. I år ble den arrangert for 46. gang. Denne gangen var det Skjønhaug Skolekorps som arrangerte. Dette går på rundgang og neste gang er det Trøgstad Janitsjar sin tur. Publikum fikk med seg mange korps og kor på scenen. Nærmere 400 personer var til stede på konserten denne ettermiddagen og kvelden.

Saxe Frøshaug, ordfører i Trøgstad, var dagens konferansier.

– En fantastisk konsert. Jeg tror dette må være den beste vårkonserten vi har hatt i Trøgstad noen gang i løpet av de 46 årene som denne har blitt gjennomført. Jeg er stolt av at vi har et så rikt kulturliv med mange korps og kor som kan fremføre på det nivået her, sier Frøshaug.

LES OGSÅ: En konsert om livets vonde og gode sider

Bildeserie

Se bildeserie fra Vårkonserten i Trøgstad