Kulturskolene i Askim, Spydeberg, Skiptvet og Eidsberg fortsetter sin ferd mot én kommune. Nå er teaterlærer i halv stilling på plass. Heta Kerokoski fra Tana starter opp med to grupper i Askim og to i Mysen.

– Vi har plass til flere som vil lære teater, sier Heta.

LES OGSÅ: Bojan (36) vil lære barna jazz

– Fortell litt om bakgrunnen din?

– Jeg er oppvokst i Tana med finske foreldre. Selv betegner jeg meg som et ekte barn av kulturskolen, min generasjon er den som har fått sin opplæring i kulturskolen og som nå kommer ut og underviser der. Jeg har drevet med teater siden jeg var 14 år gammel, og valgte musikk, dans og drama på videregående.

– Hva slags utdannelse har du?

– Jeg har studert teatervitenskap i Bergen. Så kom jeg som en av åtte studenter inn på noe som heter Nordic Black Express, det er en toårig teaterskole for multikulturelle skuespillere som er tilknyttet Nordic Black Theatre. Vi var studenter med bakgrunn fra Afrika, Sør-Amerika og Europa.

"Alle har godt av å lære at det ikke er skummelt å fremføre noe for andre. Heta Kerokoski teaterlærer i Askim og Mysen

Heta Kerokoski, teaterlærer i Askim og Mysen

 

– Har du et spesielt teateruttrykk du liker å jobbe med?

– Jeg liker alt når det gjelder teater. I det siste har jeg jobbet mye med fysisk teater, figurteater og slam.

– Hvilket inntrykk har du av Indre Østfold så langt?

– Jeg synes det er kjempehyggelig å ha så mange kolleger. Da jeg jobbet på kulturskolen i Tana var vi bare 8–10 stykker. Men kulturskolene er lagt opp med mye individuell undervisning, hadde det vært opp til meg skulle alle hatt litt teater!

– Hvorfor det?

– Alle har godt av å lære at det ikke er skummelt å framføre noe for andre. Det er synd om man skjelver eller glemmer å puste når man står foran en gruppe. Er man ikke selvsikker kan man nemlig lære seg å virke sånn.

– Har du noen konkrete prosjekter du skal i gang med?

– Først og fremst gleder jeg meg til å møte elevene. Hva vi skal gjøre er avhengig av dem. Jeg vil at de skal utfordre seg selv, men samtidig ha det fint. Jeg vil at de skal kunne leke med det kunstneriske og få en tro på det de gjør. Noen av elevene skal være med i «Reisen til julestjernen», og allerede 1. desember skal vi vise fram noe vi har laget på kulturskolens åpne dag. Da ønsker vi alle hjertelig velkommen!