Stargate bak Ylvis-sensasjon

Artikkelen er over 6 år gammel

Bård og Vegard Ylvisåkers «The Fox» tar verden med storm. Til musikkproduksjonen fikk de god hjelp av Stargate. Se videoen her!

DEL

Ved lunsjtider torsdag hadde videoen «The Fox» i overkant av 30.000 treff. 14 timer senere var den magiske milliongrensa passert.

Med 1.066.080 klikk på videoen The Fox på drøye to dager, snakker verden om en ny Gangnam Style.

Musikken til videoen er produsert av musikkprodusentene Stargate som består av Tor Erik Hermansen fra Askim og Mikkel Eriksen.

Fredag morgen har vidoeoen passert 1.7 millioner visninger.

Mediesjef i SBS Discovery, Hanne McBride, har aldri sett noe som nærmer seg dette i norsk målestokk før.

– Over én million avspillinger på litt over to dager! Alle de store nettstedene i USA hyller Ylvis-brødrene, og det strømmer inn intervjuforespørsler fra andre siden av jorda, sier McBride.

SBS Discovery har sendt over klipp til ABC, som vil sende videoen i sitt morgenshow Good Morning America og i ABC News’ sendinger.

– Good Morning America er USAs største morgenshow med over 2,6 millioner seere, så dette er ganske rått, sier Hanne McBride.

USA Today, TIME Magazine, CNN, NBC, Huffington Post, Entertainment Weekly, Mojo, E Online, The Gawker, Slate, Vulture og MSN er blant mediene som har omtalt videoen på nett til nå – de fleste på forsiden – og på Twitter raser det inn med poster i et tempo på over 100 tweets i minuttet. Kjente TV-personligheter og kommentatorer oppfordrer sine følgere til å se, og elske, The Fox.

– Dette unikumet av en video topper YouTubes trendliste, en rangering av de aller mest sette og omtalte videoene på tjenesten akkurat nå. Nå har vi veddemål om hvor mange hits låta får før premieren på «I kveld med Ylvis» på tirsdag, sier Hanne McBride.

Det er alltid kjekt at folk liker det vi lager, sier Bård Ylvisåker.

– Vi sitter for tiden med hodene dypt nede i manus og forberedelser til tirsdagens premiere på TVNorge og prøver å ikke tenke for mye på det som skjer med «The Fox» akkurat nå. Men det er klart at dette er utrolig moro, sier Bård Ylvisåker.

Låten «The Fox» er produsert av Stargate, og Ola Martin Hafsmo har regissert videoen.

Dette sier utenlandske medier om Ylvis’ The Fox:

USA Today: Move over, PSY. Your 15 minutes are done. The next viral music-video sensation looks like The Fox from Norwegian brother duo Ylvis.

Entertainment Weekly: Internet, meet the new Harlem Shake. 'What does the fox say?'

Slate: This Is the Best Music Video of the Summer

MSN: Animal sounds music video is the strangest thing we've seen all day

Huffington Post: Spread the word about the fox, put on your suit and animal head, and turn this dance into the next Gangnam style. Please, we beg you. It's too good.

«I kveld med Ylvis» er tilbake på TV-skjermen 10. september. (ANB)

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags