I fjor var det dansing på bordene og full allsang under Kula på plenen utenfor Tebosenteret i Spydeberg. Minifestivalen Kula ble en kjempefest og nå slår rocketrioen Eddy Lyshaug, Kenneth Hansen og Børre Olsen til igjen.

– Hele konseptet med Kula er å gå tilbake til røttene. Tilbake til fest, moro og dansing på bordene. Vi ble ikke enige om hvordan vi skulle gjøre det i år, men så kom kona til Kenneth, Line Gimle, på ideen om å lage Jule-Kula. Det gikk troll i ord der, sier Eddy Lyshaug.

Dermed var det bare å begynne planleggingen.

– Det er litt småkaldt utenfor Tebo i romjula, men heldigvis fikk vi låne Fjellheim, sier Hansen.

LES OGSÅ: Rockegutta fikk 800 gjester og dansing på bordene – men lover ikke at festen fortsetter 

I dagene før 29. desember rigges hallen opp med scene, dansesikre bord og en real bar. På lørdagen i romjula smeller det. 400 av de 800 billettene er allerede revet vekk.

Bildeserie

Stor bildeserie: Disse var på KULA-festivalen

 

Hovedbandet blir Loveshack. Norges råeste coverband, som rockegutta omtaler dem.

– Det er få band som er kulere å synge allsang med enn Loveshank. Det blir dødskult. Men Kula blir heller ikke det samme uten DJ Klaffen. Kan kommer tilbake, sier Lyshaug med et bredt glis og ser på Kenneth Hansen, som allerede er i gang med å spinne plater i lufta.

– 15 prosent av alle som kom i fjor kom jo på grunn av Klaffen. Vi tar ikke sjansen på å arrangere noe uten å booke han, skyter Børre Olsen inn.

LES OGSÅ: Feirer hjerteoperasjonen med å debutere som «DJ-klaffen» foran 800 mennesker 

(Saken fortsetter under bildet)

 

Irish Vikings, som byr på irsk folkerock, kommer. Det samme gjør Fredrik Østby og Splitter Pine. Sistnevnte dundrer til med norske slagere. Det lokale bandet No Class er det sjette bandet som står på scenen 5. juledag.

– Vi tror det blir tøft å kjøre Kula i romjula. Da er mange hjemme og sjansen for å treffe gamle kjenninger er stor. Slikt blir det stemning av, sier Kenneth Hansen.

LES OGSÅ: Rockegutta klinker til med ny minifestival: – Lover ekte afterski-stemning med dansing på bordene

– De dansesikre bordene vil også være på plass, så det er bare å slippe seg løs, konkluderer Eddy Lyshaug.