Er helt i verdenseliten

I Canada: Hanne Skårdal (f.v.) Aurora Lyngdal, Matilde Wiik, Lizette Scheich og Hege Botnen på ESWC (Electronic Sports World Championship) i Montreal, Canada tidligere i år. Her er de på en såkalt meet and greet, der de møter fans og andre, etter en konkurranse. Alle foto: Privat

I Canada: Hanne Skårdal (f.v.) Aurora Lyngdal, Matilde Wiik, Lizette Scheich og Hege Botnen på ESWC (Electronic Sports World Championship) i Montreal, Canada tidligere i år. Her er de på en såkalt meet and greet, der de møter fans og andre, etter en konkurranse. Alle foto: Privat

Artikkelen er over 4 år gammel

Matilde Wiik konkurrerer i e-sportturneringer over hele verden. Neste år vil hun ha online-skytespill som fulltidsjobb.

DEL

Askim-jenta bor i London der hun studerer internasjonal økonomi. Mye av fritiden går med til å spille skytespillet Counter Strike på internett. I et lag med fire andre er hun helt i verdenseliten.

– Vi streamer via en egen side på internett. Her kan folk se på at vi spiller og chatte underveis. På det aller meste har vi hatt opp mot 15.000 følgere. De aller største lagene kan ha over 1 million, forteller Wiik.

Sponset av datagigant

Hennes lag, LGB esports, er sponset av datagiganten Intel. De får også lønn for å spille og delta i turneringer.

– Men jeg vil ikke si hvor mye. Mange som har dette som fulltidsjobb tjener imidlertid svært godt, forteller Wiik, som er datter til musiker Thor-Einar Wiik.

Wiiks lagkamerater bor både i Norge, Sverige og Danmark. Når de streamer spiller de over nett fra hvert sitt bosted. De møtes når de reiser på turneringer. Wiik forteller at det i år har blitt 10–12 turer, etter de fikk sponsoravtalen med Intel i mai.

– Vi har blant annet vært i Frankrike, Canada, Spania og Sverige. Om fire dager skal vi til Frankrike igjen, og så til Romania og Tyskland, forteller hun.

Første helga i november skal Wiik i tillegg på Norges største spillmesse, Spillexpo på varemessen i Lillestrøm, der hun er blitt invitert til å fortelle om hva hun driver med.

Fulltidsjobb

Wiik forteller at e-sport, eller elektronisk sport, har blitt så populært at det arrangeres egne jente-, gutte- og mixturneringer. 22-åringen sier hennes lag har gjort det brukbart.

– Vi har blant annet fått en andreplass og et par tredjeplasser. Vi vant en kvalifisering i Sverige, og det største vi har gjort var kanskje å komme til verdenscupen i Canada, sier hun.

Wiik forteller at de fleste av deres konkurrenter har spillingen som fulltidsjobb.

– Det er også planen vår neste år, når jeg er ferdig å studere. E-sport har blitt stort de siste årene, og det er mye penger i det. Det er også veldig moro. Jeg får gjøre noe jeg elsker, sammen med bestevennene mine. Det å spille er faktisk veldig sosialt, forteller hun.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags