I morgen braker det løs for Sootspelet – har solgt nesten 3.000 billetter

Generalprøve: Skuespillerne har hatt noen hektiske og intense dager med øving før premieren.

Generalprøve: Skuespillerne har hatt noen hektiske og intense dager med øving før premieren. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Sootspelet settes opp i Ørje for tredje år på rad.

DEL

MARKER: Med blant annet Dennis Storhøi og Kjersti Elvik i spissen braker det løs med premiere på de elleve forestillingene om kanalbyggeren Engebret Soot i morgen.

– Vi har så mange flinke med i år. Skuespillerne i år er alt fra 6 til 60 år, og det er magisk å se hvordan de spiller mot hverandre, smiler regissør Anneli Sollie (37).

LES OGSÅ: Straks klart for årets Soot-spel – pappa Lars får med seg sine tre døtre på scenen

Få billetter igjen

For Kjersti Elvik er dette det første Soot stykket hun er med i.

– Da jeg fikk telefon med spørsmål om å være med måtte jeg si ja. Det er første gang jeg er i Ørje, og jeg syns det er moro å være her og holde på med dette stykket, sier Elvik.

Øvelse: Regissør Anneli Solli terper og gjør småforandringer i scener. Stykket ble framført første gang i Ørje i 2015, og har blitt satt opp hvert år siden. – Samspillet mellom profesjonelle og amatører skaper noe helt spesielt, sier Sollie.

Øvelse: Regissør Anneli Solli terper og gjør småforandringer i scener. Stykket ble framført første gang i Ørje i 2015, og har blitt satt opp hvert år siden. – Samspillet mellom profesjonelle og amatører skaper noe helt spesielt, sier Sollie. Foto:

Med noen få hundre billetter igjen, er skuespillerne klare for premiere.

– Vi hadde 3.000 billetter å selge, og det er moro at det er så mange som vil komme og se på. Dette blir bra, sier Sollie.

Denne uken har gjengen hatt intens øving med gjennomgang av stykket. Terping og smådetaljer har blitt skjerpet på for å gjøre det helt perfekt til premieren i dag.

– Vi har hatt noen lange dager, men det er bare moro å jobbe med disse folkene. Samspillet mellom profesjonelle og amatører skaper noe helt spesielt, sier hun.

Premiere: Fra venstre: regissør Anneli Sollie (37), Kjersti Elvik (48), Johanna Sollie Rambøl (7) og Edda Larsdatter Jaavall (6) fra Marker gleder seg til premiere.

Premiere: Fra venstre: regissør Anneli Sollie (37), Kjersti Elvik (48), Johanna Sollie Rambøl (7) og Edda Larsdatter Jaavall (6) fra Marker gleder seg til premiere. Foto:

LES OGSÅ:  16 nye skuespillere blir med i årets spel – Soot-debutant får en av hovedrollene

Et heftig ansiktsløft

Sollie forklarer at historien er den samme, men at stykket har fått et heftig ansiktsløft fra den originale versjonen.

– De tre årene jeg har regissert dette har det ikke vært mye forandringer fra år til år, men noen forbedringer blir det. I tillegg er det nye skuespillere med som gjør sin egen vri på sin karakter, sier hun.

Med et ensemble på 45 ser de frem til å ønske publikum velkommen.

– Jeg gleder meg til premiere. Jeg syns det er så moro å stå på scenen og spille, sier Johanna Sollie Rambøl (7) fra Marker, en av de yngste skuespillerne.

Talent: Johan Østereng (22) fra Askim studerer nå drama i England.

Talent: Johan Østereng (22) fra Askim studerer nå drama i England. Foto:

LES OGSÅ: Fra Ruth i «Snøfall» til rollen som Soots mor i Ørje

Studerer i London

Johan Østereng (22) fra Askim studerer drama i London, men er hjemme på sommerferie, og spiller Karl Fløter.

– Dette er tredje året jeg er med i stykket, og jeg er så glad for at jeg rakk å være med, sier Østereng.

– Man skaper nye bekjentskaper med å være med på dette, og det utrolig inspirerende å kunne spille med profesjonelle, avslutter han.

Replikker: Dennis Storhøi (56) (Engebret Soot) og Kjersti Elvik (48) (mor) øver på replikkene før de skal på scenen og ha gjennomgang av stykket.

Replikker: Dennis Storhøi (56) (Engebret Soot) og Kjersti Elvik (48) (mor) øver på replikkene før de skal på scenen og ha gjennomgang av stykket. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags