Gå til sidens hovedinnhold

De måtte gjennom en skummel skog - brukte nettvett til å nå målet

Artikkelen er over 4 år gammel

Elever på tredje trinn ved Vestgård skole hadde valgt et noe annerledes tema til prosjektet med kulturskolen.

SKIPTVET: Fire barn lekte «Bro, bro brille». Men det ble så kjedelig, at de tok en tur i internettskogen i stedet. Der lurte imidlertid mange farer. Snapchat, huldre og nettroll måtte overvinnes før barna kunne finne veien til målet, nemlig selveste Nettvettslottet.

Egen idé

Hvert år har elever på tredje trinn ved Vestgård skole et prosjekt sammen med lærere i den interkommunale kulturskolen. I år hadde de selv valgt et svært aktuelt tema; nemlig nettvett.

Under instruksjon av teaterlærer Anne Kristin Kåvin og danselærer Kai-Anders Ryan satte de opp forestillingen «Barna i Internettskogen.» Hele Vestgård skole, med unntak av andre trinn som var på skoletur, var til stede for å se stykket.

– Hvem er kulest

– Skjerm, skjerm på veggen der, hvem er kulest i landet her, spurte elevene da de satt foran en vegg med dataskjermer. Plutselig brøt en elev ut.

– Det er en verden utenfor skjermene også, sa hun. Da spratt barna opp og fortsatte veien mot Nettvettslottet. Men huldre med lange haler og troll med mange hoder lurte på veien. Barna klarte til slutt å forsere dem alle. De brukte nettvettet og nådde målet. Da hoppet alle nettrollene fram i en ellevill dans.

Etter forestillingen vanket det premierepølser til de ni år gamle skuespillerne og danserne.

Torsdag kveld framførte elevene forestillingen på nytt. Da kunne familie, venner og andre interesserte se den.

Lærerne fra kulturskolen fikk blomster og alle elevene en rose hver. Slik det er på teateret.

Les også: Rasfare truer friluftsmuseum – publikum kan bli utestengt fra området 

 

Kommentarer til denne saken