Delte ut tre motiviasjonsstipend og et kulturstipend

FORNØYDE:  F.v. Mike Hill, Synnøve Karlsrud og Dancing Donuts. Nummer tre fra venstre: Prisutdeler Per Kr. Johansen (leder for helse og kultur i Skiptvet) Helt til høyre ser vi Julianne Buer Tupsjøen.

FORNØYDE: F.v. Mike Hill, Synnøve Karlsrud og Dancing Donuts. Nummer tre fra venstre: Prisutdeler Per Kr. Johansen (leder for helse og kultur i Skiptvet) Helt til høyre ser vi Julianne Buer Tupsjøen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

På bygdedagen i Skiptvet søndag ble flere pengesjekker delt ut.

DEL

SKIPTVET: I år som tidligere ble årets kulturstipend delt ut til noen i bygda, og i tillegg vanket det også tre andre stipend til bygdas befolkning.

De tre som fikk motiviasjonsstipend på 3.300 kroner hver var Julianne Buer Tupsjøen, Mike Hill og Synnøve Karlsrud.

Buer Tupsjøen driver med idretten gymnastikkhjul, mens Mike Hill er tryllekunstner og Synnøve Karlsrud tegner. Årets kulturstipend gikk til dansegruppa Dancing Donuts. De mottok en sjekk på hele 10.000 kroner.

– Det betyr ekstremt mye for oss, og kommer godt med videre. Pengene skal brukes på utstyr, klær og ikke minst at vi kan leie inn personer som kan lære oss mer om blant annet takt og rytme. Dette øker motivasjonen for oss alle. Vi er veldig glade for at kommunen har sett oss og følger med på hva vi gjør, sier Elisabeth Ahlinder, en av lederne i gruppa.

LES OGSÅ: Lokalt matmarked blir dobbelt så stort som før: – Folk er kjempeopptatt av mat(Smaa+)

(Saken fortsetter under bildet)

Bjørnis fra Indre Østfold Brann og Redning var på plass.

Bjørnis fra Indre Østfold Brann og Redning var på plass. Foto:

Dansegruppa består av barn i alderen 9 til 12 år som danser Hiphop. Målet deres er å representere Skiptvet i forskjellige musikk og dansebegivenheter.

Årets bygdebarn lot ifølge mamma Aina Sydengen vente på seg tre dager over termin. Han hadde likevel ikke problemer med å bli årets skjetving født tettest opp til første helgen i juni.

SE OGSÅ:

(Smaa+)

(Saken fortsetter under bildet)

– Mormor Irene Sydengen syntes det var stas å få et bygdebarn i familien, så det var hun som meldte fra på servicetorget. Det var jo hyggelig at vi kom nærmest og vant fotografering hos Grinna, smiler Aina.

Vetle Sydengen Skjørtvedt ble født 24. mai, han har to eldre søsken Lana Sofie (14) og Jacob (1,5). Barnets far heter Bjørnar Skjørvedt.

(Saken fortsetter under bildet)

Mange hadde tatt turen til Skiptvet denne varme sommerdagen.

Mange hadde tatt turen til Skiptvet denne varme sommerdagen. Foto:

Storfornøyde med arrangementet

Med strålende sol og mange publikummere er arrangørene godt fornøyde med dagen.

– Dette var en kjempe flott dag, med strålende vær, flotte kulturinnslag og mange blide fjes. Vi er litt usikker på antallet publikum men det var veldig bra med fremmøtte, sier Per Morten Bergseth, kultursjef i Skiptvet kommune.

(Saken fortsetter under bildet)

Barna kunne også bli ansiktsmalt. Her har Amelia Josefine Landmark (3) blitt malt som en tiger.

Barna kunne også bli ansiktsmalt. Her har Amelia Josefine Landmark (3) blitt malt som en tiger. Foto:

Han kan fortelle at mange frivillige organisasjoner var samlet.

– Ute var det cirka 30 forskjellige lag og foreninger og andre utstillere. Inne i kommunehuset var det 10 forskjellige utstillere inkludert skoler, barnehager og dagsenteret. Samt at servicekontoret var åpent for publikum. På Vonheim var det nytt av året, salg av mat fra Syria og Pakistan. Dette var en suksess i tillegg til de tradisjonelle innslagene av mat på bygdedagen, avslutter Per Morten Bergseth.

LES OGSÅ: Vil arrangere tidenes byfest: – Vi skal bli bedre hvert år

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken