HOBØL: Selv om Bjørnov ikke lenger kan synge om at perrongen på Tomter stasjon er for kort, finnes det nok lokalhumor å ta tak i.

– Jeg får mange tips om saker jeg kan skrive om, og matbutikk dukker stadig opp. Det har vært en lang og sørgelig historie, smiler Ingrid Bjørnov bedrøvet.

– Det kan hende man skal være litt forsiktig med å spøke med det også, legger hun til.

Musikal

Men: At det finnes nok hverdagshumor til en konsert med radiohumoristen Kari Slaatsveen på Geiteberg i august, det er hun sikker på.

– Det handler om å overdrive og dra ting litt ut av proporsjoner. Nå skriver jeg for eksempel på «Java – the musical», du vet det programmet som alltid må oppdateres?

Baklengs

Bjørnov starter sommersesongen med å spille på festivalen tine@munch, og har forberedt et klassisk repertoar, dog litt utenom det vanlige.

– Jeg har et prosjekt hvor jeg spiller klassisk musikk baklengs, for god musikk bør jo høres bra ut begge veier?

Den Tomter-bosatte artisten setter seg bak pianoet og spiller en smakebit.

– Tenk på band som ikke spiller lenger, for eksempel – plutselig har du dobbelt så mye Beatles! Bjørnov utelukker ikke at publikummet som dukker opp på Geiteberg kan få høre noe av dette også.

– Kari Slaatsveen og jeg har spilt sammen i jevne drypp i seks til åtte år, men vi har aldri satt opp noe show sammen, forteller Bjørnov, som har tro på konserten.

– Jeg tror det blir gøy å spille med Kari, jeg er veldig glad i hennes måte å tenke på, å forberede noe, men likevel kunne improvisere.

– Og så er vi er like gamle og like svaksynte begge to, ler hun.