Hobøl: Det er ikke små visjoner han har, hobølkunstneren Wolfgang Schäfer, eller Wolfsmoon som han kaller seg. I fremtiden ser han for seg en kunststi langs hele Hobølelva fra Mjær i nord til Ringvoll i sør. Kultursjef Inger Mellem er facinert av ideen.

– Fullt mulig

– Planene er både morsomme og kreative og kan virkelig sette Hobøl på kartet, hvis Wolfsmoon klarer å gjennomføre dem, sier hun. Og Wolfsmoon selv er ikke i tvil: – Dette er fullt mulig. Den øverste delen blir mer intim, og vil kun være åpen for folk etter spesiell invitasjon. Litt fred skal vi ha her ute på landet, mener han. For Wolfsmoon ser ikke for seg busslaster med turister, som det kommer til Vigerlandsparken. – Men at kunstelskere fra hovedstaden kommer hit på spesielle dager for å gå tur langs Hobølelva og se på økologiske kunstverk, det synes jeg er helt fint, sier han. – Hva mener du med økologiske kunstverk? – Kunsten skal være til hjelp for naturen. Jeg tenker i første omgang på å utnytte det som allerede finnes. Rester etter gamle møller, som for eksempel Svikebøl mølle, kan brukes på en slik måte at man husker hvordan det var før. Han snakker også om lydskulpturer og fotokunst. – Lengre nede langs elva, der landskapet åpner seg, vil det passe med store skulpturer som er synlige fra veien.

Noe pent å se på

– Vil ikke det være trafikkfarlig? – Nei, tvert imot. Jeg tror folk vil senke farten når de har noe pent og interessant å titte på. Wolfsmoon tror også at et slikt kunstprosjekt vil være med på å gjøre Hobølelva renere. – Det vil også få folk til å bli stolt av elven sin, og se hvor vakker den er, sier han. – Men hvis elven blir renere av kunstprosjektet ditt, så burde du vel kunne søke Morsamidler? – Kanskje det, sier kunstneren med en latter. Den tanken hadde han faktisk ikke tenkt. Kunststien er fremdeles på planleggingsstadiet. Det første konkrete skritt er imidlertid tatt. Wolfsmoon kjøper nå en bit av naboens tomt for å kunne realisere prosjektet sitt. Hvis kommunen godkjenner fradelingen, vel og merke. – Det kommer til å gå bra. Jeg har hatt både kultursjef og ordfører hit opp for å se på planene mine. – Hva synes de om ideen, da? – Jeg synes de var veldig positive, sier kunstneren.