Priser sommeren

Sommerdag: Førstkommende lørdag inviterer Anne Lina Fimland, Erik Egeberg, Harald Landmark og Lars-Petter Landmark til sommerdag i bygda.

Sommerdag: Førstkommende lørdag inviterer Anne Lina Fimland, Erik Egeberg, Harald Landmark og Lars-Petter Landmark til sommerdag i bygda. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Hva sier du til å sitte ute ved et langbord og spise gratis frokost? Lørdag får du muligheten både på Skjønhaug og i Båstad.

DEL

Denne våren har sommeren kommet og gått. Men fra og med førstkommende lørdag er den kommet for å bli i Trøgstad. I hvert fall hvis det er opp til Trøgstad Handelstands Forening og kommunen som sammen innbyr til felles prising av årstiden på Skjønhaug og i Båstad.

Frimarked
Flere har meldt seg på for å selge alt fra kjelleropprydningen til brukskunst under frimarkedet i Båstad. For etter gratis frokost utenfor Rimi, blir det god anledning til å kjøpe og selge gammelt og nytt. I tillegg blir det flere kulturinnslag fra Trøgstad kulturskole og ikke minst gratis is til alle barn på Båstad Servicesenter.

– På kvelden drar vi i gang karaoke på Gegge's pub, sier Erik Egeberg, en av innehaverne og medlem av styret i Trøgstad Handelstands Forening.

Høgsetetavle avdukes
Heller ikke folk på Skjønhaug behøver å gå sultne denne dagen. På torget serveres gratis frokost før salgsboder og frimarked åpnes også der. Båstad Messingkor spiller mens folk spiser og handler.

Elever fraTrøgstad kulturskole viser hva de har lært før Skjønhaug Skolekorps overtar og byr på en minikonsert utenfor kommunehuset litt senere.

Deretter inviteres folk inn i kommunehuset hvor høgsetetavlen skal avdukes. Denne ble kjøpt inn på begynnelsen av 1900-tallet og har stått på Hov gård. Opprinnelig kommer den fra en av Fjøss-gårdene hvor den hang på veggen bak storbondens spiseplass. Høgsetetavlen skal etter en tid få sin faste plass på Trøgstad Bygdemuseum.

Selv om sommerdagen bare varer en dag, har Smia Pub og Cafe fullt program hele helgen. Det starter med Østfoldbandet Kokos på fredag kveld.

Konsert og teater
Lørdag kveld spiller så Stephen Ackles opp til dans, og søndag kveld blir det konsert med Askim Storband.

Sent fredag og lørdag kveld settes teaterforestillingen ”Momo eller kampen om tiden„ opp i Fjellkatedralen, den nye utescenen på Trøgstad fort.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags