Pr-drahjelp fra tysk reality?

TYSK VERSJON? Kanskje blir det en tysk utgave av Farmen her i distriktet. Her ser vi programleder for den norske serien, Gaute Grøtta Grav, sammen med mentorene Hans Kristian Buer fra Marker og Åse Aasgaard fra Aremark. ARKIVFOTO

TYSK VERSJON? Kanskje blir det en tysk utgave av Farmen her i distriktet. Her ser vi programleder for den norske serien, Gaute Grøtta Grav, sammen med mentorene Hans Kristian Buer fra Marker og Åse Aasgaard fra Aremark. ARKIVFOTO Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Vakker Indre Østfold-natur ut til 8,5 millioner tyske tv-seere? Uke etter uke?

DEL

Denne saftige drømmen for turistnæringen ligger for øyeblikket svært godt an til å bli en realitet. Et stort tysk tv-produksjonsselskap som samarbeider med et stort tysk tv-selskap har kjøpt TV2-konseptet «Farmen». Opptakene skal gjøres et melke-spannkast sør for Marker-grensa, på Bøensætre i Aremark. Det opplyser Aremark-ordfører Tore Johansen (KrF) til Smaalenenes Avis. Han understreker at en endelig avtale ikke er inngått. Men det står mellom Aremark og «et sted» i Sverige. Tyskerne skal ennå ikke ha funnet et slikt sted hos broderfolket.

Populære Norden
– Hvor realistisk er det at avtalen med de tyske tv-folkene går i orden?

– Vi har stor tro på det, spesielt siden man ennå ikke har funnet innspillingssted i Sverige. Innspillingen starter i mai og varer i cirka fire måneder, sier Johansen. Og legger til:

– Vi skal ansette nytt vertskap på Bøensætre i vår, og trenger derfor en tilbakemelding snart på om det blir noe av den tyske «Farmen». Tv-folkene forteller at har man reality-serier fra sørlige land som Italia, går seertallet ned. Men når de er fra Skandinavia, så går tallene opp.

«Turisten» kommer ...
Da den norske «Farmen» ble sendt i vinter, kunne det komme opp mot 1.000 mennesker til Bøensætre i løpet av en helg. Mens den norske serien «kun» nådde ut til noen hundre tusen seere, vil den tyske kunne nå 8,5 millioner, kanskje flere.

– Det vil bety enormt for turismen i hele Haldenvassdraget og Indre Østfold. I år kommer dessuten DS «Turisten» tilbake. Det vil forsterke området som attraksjon. Under den norske «Farmen» hadde man til tider problemer med å takle folketilstrømningen. Nå skal man forberede seg bedre, sier Johansen.

Kan bli Gråtass-film
Aremark og Indre Østfold har mer å glede seg til. Neste år planlegges en ny film om traktoren Gråtass. Innspillingen kan bli lagt til Bøensætre.

– Det vil også gi oss en fantastisk oppmerksomhet. Da kommer også grensekommunenes Barnas grenseland sterkt inn, sier Tore Johansen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags