På denne leken blir du garantert bløt

konkurrenter: Arrangørene Geir Atle Teigen fra DNB (f.v.) og Øyvind Bakke og Morten Hødal i Folkeparkens venner gleder seg til konkurransen 16. august.

konkurrenter: Arrangørene Geir Atle Teigen fra DNB (f.v.) og Øyvind Bakke og Morten Hødal i Folkeparkens venner gleder seg til konkurransen 16. august. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Vil du se barnslige voksne kjøre ned en rampe i hjemmelagde båter og bli søkk våt fra topp til tå?

DEL

Askim: Da burde du møte opp lørdag 16. august i Folkeparken til den årlige og populære båtkonkurransen «Ta sjansen». Her setter deltakerne bokstavelig talt fart utfor rampen.

Vil stride om pokalen

I går stilte arrangør og representant fra DNB, Geir Atle Teigen, stolt opp for å vise sitt hjemmelagde bidrag til Smaalenenes Avis.

– Det du ser her er bare rammen av båten. Jeg har mange effekter – uten at jeg vil avsløre alt – som kommer til å gjøre at DNBs båt vinner i år.

– Den største fordelen dere har er tyngden din, spøker arrangører av «Ta sjansen» og primus motor i Folkeparkens venner, Øyvind Bakke og Morten Hødal.

De har selv en båt i garasjen for Link Electronics som representerer parkens bidrag i år – men denne kommer ingen til å få se før den store dagen.

– I år er vi arrangørene bitre konkurrenter. Vi kjører en Reodor Felgen og viser ikke båten før start, spøker Hødal.

– Kommer du, Geir Atle, til å snike deg inn dagen før «Ta sjansen» og fikle litt med båten for å leve opp til Flåklypas historie?

– Nei, jeg er en snill og god gutt. Jeg satser heller på spesialeffektene. Jeg gir dere et hint – friksjon. Jeg kommer også til å ha med en toppidrettsutøver i båten. Når vi får spist hverandre opp til samme nivå, blir det nok likevekt i båten og da tror jeg sjansene til å vinne er gode, forteller bankmannen som har åpnet konkurransen i alle år.

Lover et vannshow

Arrangørene forteller at flere av årets påmeldte er i samme bransje og kommer til å ha interne strider om hvem som er best i båtkonkurransen.

– Nytt i år som kommer til å gjøre arrangementet mer spennende for både konkurrenter og publikum, er at alle må lage båten selv helt fra bunnen. Dette håper vi vil skape en kreativ variasjon av båtene. Jeg har hørt at Mekonomen har noen spenstige ideer på lur, forteller Teigen.

Til dem som ønsker å melde seg på konkurransen minner arrangørene om at det er begrenset med plasser.

– Vi har tolv oppmeldte til nå og har bare plass til et par stykker til, forteller de.

Vannspruten kommer til å stå til topps neste lørdag, men hva dette innebærer vil ikke mennene røpe.

– Vi har noen overraskelser på lur som kommer til å gjøre konkurransen spektakulær både for dem som deltar og dem som ser på. Det blir også salg av mat og drikke, konstaterer de ivrige arrangørene.

– Det er så gledelig å se at parken blir benyttet flittig. Det gir oss all motivasjon til å fortsette med vedlikehold, smiler Morten Hødal og Øyvind Bakke.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags