Øvre-journalist møtte Anita Hegh

Artikkelen er over 15 år gammel

– Når jeg blir eldre håper jeg å kunne reise mye, og gjerne til Europa hvor min familie kommer fra.

DEL

Det sa unge Anita Hegh (15) fra Sydney, Australia da hun ble intervjuet av Øvre Smaalenene i 1987.

Nå er hun endelig her, den australske skuespilleren som vi kjenner som Ellen Mackenzie i tv-serien «Politiagentane» - på påskebesøk hos tante Else i Askim.

I oktober 1987 var Øvre Smaalenenes journalist Bent Roni Oterholt i Sydney, Australia, hvor han blant annet møtte Hegh-brødrene fra Askim, Walter og Harald, etter tips fra nettopp søsteren Else Ingstad i Askim.

Brødrene Walter og Harald kom fra Askim til Auistralia sammen med sin far på passasjerbåten «Maloya» i 1938. De siste 25 årene hadde begge bodd i Sydney-området. Men i mange år var de mer på flyttefot ettersom det var arbeid å få. Blant annet tømmerhogst i de fuktige tropiske skogene nord i Queensland, med natur som klippet ut av storfilmen «Crocodile Dundee».

– Pappa døde som gammel mann i den vesle gruvebyen han bodde i der oppe. Bly, sølv, sink og kobber ble tatt ut i gruvene, fortalte Harald, som i 1987 var snekker med innredningsarbeider som spesiale. Walter hadde drevet som dreier.

Harald med kona Maret og barn bodde i Willoughby, som ligger nord for i Sydney. Haralds kone Maret kom opprinnelig fra Estland.

«Anita går på highschool og er ei kunnskapsrik jente. Hun kan fortelle om politiske styringssystemer, boligpriser og utdanning. I Australia begynner du på skolen som femåring», sto det å lese i artikkelen i lokalavisen.

– Kanskje du har lyst til å sende Anita et brev om hvordan det er å bo i Norge? Du får adressen ved å ringe redaksjonen, slutter artikkelen fra fredag 13. november 1987.

Jeg lurer på om noen skrev til henne?

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags