Skjetvingen Mikkel (17) imponerte stort i nordisk mesterskap i trylling

Opptrer: Her opptrer Mikkel Haug (17). Han driver med manipulasjon innenfor trylling.arkivfoto

Opptrer: Her opptrer Mikkel Haug (17). Han driver med manipulasjon innenfor trylling.arkivfoto

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Mikkel Haug (17), kanskje bedre kjent som Mike Hill, kom på tredjeplass i mesterskapet.

DEL

SKIPTVET: 17-åringen Mikkel Haug som går under navnet Mike Hill, deltok i nordisk mesterskap i trylling og kunne stolt ta med seg en pokal hjem.

– Det nordiske mesterskapet var kun en del av kongressen Nordic Magic Convention, som ble arrangert av Magiske Cirkel Norge. Både vennene og kollegene mine møttes for litt magisk mingling, men ikke minst også for konkurransene, forklarer han.

– Jeg var først ut for å delta i nordisk mesterskap scene. Til tross for at jeg egentlig er junior, konkurrerte jeg som senior, fortsetter han.

Videre forteller Haug at det var en lærerrik, men samtidig utrolig spennende opplevelse.

LES OGSÅ: Skjetving (17) i TV-dokumentar: – Magien er ikke død

Veien videre

Mike Hill er målrettet og vet hva han sikter etter.

– Målet mitt med tryllingen er å konkurrere i verdensmesterskapet FISM og gjøre det så bra som overhodet mulig. Hver eneste dag jobber jeg mot dette målet. Min neste konkurranse blir NM i 2019, hvor jeg her også satser på å gjøre det så bra som mulig, sier han.

Mentoren til Haug vet potensialet til Skiptvet-gutten, derfor har han vært i kontakt med andre tryllekunstnere for å gi 17-åringen flere synspunkter og erfaringer.

– Davido, mentoren min, er til stor og god hjelp. Det å få flere innfallsvinkler på akten min er utrolig bra for videre utvikling. Jeg er faktisk i kontakt med en av de mest kreative og flere ganger internasjonalt belønnede tryllekunstnere og manipulatorer, Bond Lee fra Hong Kong, som guider meg over nett, fortsetter han.

(Saken fortsetter under bildet)

Som tryllekunstner er målet til Mikkel Haug å kunne skape følelser hos publikum gjennom opptredenen.

LES OGSÅ: Tryllet fram due mellom bøker og reoler

Viktig med formidling

– Som manipulator tryller jeg med forskjellige ting. Kort, baller og blomster er sentrale ting jeg bruker i akten for å fortelle historien. Dramaturgi er noe jeg virkelig jobber mye med for tiden. I og med at jeg ikke snakker, men forteller en historie gjennom trylling, musikk og lys, setter dette store krav til formidlingsevne, fastslår han.

Gjennom opptredenen hans ønsket han å formidle kjærlighet.

– Kjærlighet kan være fantastisk, det kan være vondt, og det kan være spennende. Alt dette ønsker jeg å formidle til publikum, avslutter Haug.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags