Gå til sidens hovedinnhold

Mange kom for å minnes sine kjære i Folkeparken under Hjertefred

Markerte Hjertefred med vakker lysfest

Artikkelen er over 4 år gammel

ASKIM: For tredje året inviterte Folkeparkens venner til Hjertefred i Folkeparken. Et arrangement som skal gjøre det lettere å snakke om døden og det vonde, hylle de gode minnene etter dem man har mistet, bearbeide sorgen, samt feire kjærligheten og livsgleden, og ta bedre vare på oss selv.

– I år har vi laget enda mer magi. Det pleier å komme cirka 300 mennesker hvert år, sier primus motor Heli Seeberg.

Skrev himmelbrev

Blant de mange som hadde samlet seg var Elisabeth Molstad fra Mysen og Ole Kristian Krosby fra Ørje.

– Vi er her for å minnes våre kjære. Jeg mistet kjæresten min for to og et halvt år siden, og Ole Kristian har mistet foreldrene sine, sier Elisabeth Molstad

Det ble en time fylt med kjærlighet, rolig musikk og ettertanke. Kun lyset fra faklene og en scene farget i rødt lyste opp den svarte novemberhimmelen i Folkeparken. En lyssti ledet ned til scenen. Ute på området gikk engler og delte ut himmelbrev og fyrstikker. På himmelbrevet kunne man skrive en hilsen til en man savner eller har noe uoppgjort med. Etterpå ble brevene brent på bålet.

Samarbeid

Som en gave til publikum, fremførte artistene Trygve Skaug og Trine Rein sin nye samarbeidslåt «Julegaven». Wenche Hansen fortalte om sin egen sorg og veien tilbake til livet. I 2009 mistet hun tvillingguttene sine i en bilulykke. Therese Bøhn leste dikt mens Jarle Gudmundsen akkompagnerte henne.

Innimellom de kulturelle innslagene var det ingen applaus, men istedenfor rom for følelser. Mange lot tårene trille.

 

Kommentarer til denne saken