LØRENSKOG: Distriktsmesterskapet for skolekorps med kun messinginstrumenter – brassband – gikk av stabelen i Lørenskog forrige helg.

Det var en gjeng på 16 glade musikanter som kunne juble da det ble klart at de halte i land seieren i 3. divisjon brass. Mandag kan du høre vinnerkorpset på Skjønhaug skole sammen med Eidsberg brassband..

LES OGSÅ: Skolekorpset gikk til topps i helgen: – Spenningen var stor da resultatene ble annonsert

Oppkjøring til NM

Musikantene, og ikke minst mammaene, var svært stolte da resultatene ble kunngjort.

– En fantastisk innsats av Skjønhaug. Vi er så stolte av alle musikantene og den flinke dirigenten vår, dette var moro! I juni skal korpset delta i NM i Bergen så dette var en flott oppkjøring til den konkurransen, sier Anne Mina Skjønberg fra korpsets styre.

Det er i forbindelse med at Norges Musikkorps Forbund blir 100 år i år at både NM, stevne og annen feiring er lagt til Bergen siste helgen i juni.

Prosessen viktigst

Skjønhaug skolekorps har de siste tre årene blitt dirigert av Bjørnar Hov fra Halden.

Han forteller at musikantene selv hadde ønsket å jobbe med verket «Concerto d'Amore».

– I tillegg valgte vi «Epilogue». Programmet skal vare omtrent et kvarter og ha variert musikk, forteller Hov.

Korpset ble berømmet av dommerne for energi og spilleglede, og endte på 88 poeng.

– Akkurat det med poengene betyr ikke så mye for meg, men det var gøy å vinne! Det viktigste er prosessen fram, og konkurranse betyr at musikantene ser at de er bra på noen felt, men de kan forbedre seg på andre felt. Nå blir det stor innsats fram mot Bergen, sier Hov.

I NM stiller Skjønhaug i 4. divisjon brass.

– Det blir ganske spennende å se hvordan det blir å konkurrere på Vestlandet. Der er det jo tradisjoner for veldig gode brassband, sier dirigent Bjørnar Hov.