Stand Up-komikeren, som blant annet er kjent fra tv-programmer som Torsdag Kveld fra Nydalen på TV2 og Underholdningsavdelingen på NRK, har nemlig laget en ny hyllest til Østfold. I tett samarbeid med produksjonsfirmaet «Lucky View» fra Fredrikstad har Beyer-Olsen tatt for seg en rekke kjente aspekter ved hjemfylket i sin nye låt.

– Jeg er jo selv fra Østfold, og synes det er morsomt å lage humor om hjemfylket. Forhåpentligvis synes østfoldingene det er like morsomt, sier han til Fredriksstad Blad.

Produsert i Østfold

Det er Lucky View, med Fredrikstad-guttene Magnus Norsted, Christoffer Pettersen, Mikkel Graham Guttormsen og Frans Graham Guttormsen som står for produksjon og låtskriving, sammen med Beyer-Olsen.

– Vi kom opp med ideen, og tok kontakt med Beyer-Olsen, som vi har jobbet med før. Han tente umiddelbart på ideen, og helgen etterpå var vi i gang med innspilling. Det hele gikk veldig fort, sier Frans Graham Guttormsen i Lucky View.

Videoen som allerede er delt en rekke ganger på sosiale medier ble spilt inn på forskjellige steder i Østfold.

– Vi i Lucky View er jo alle fra Fredrikstad, og kjenner godt til Østfold-humoren. Men Martin har nok enda bedre kjennskap til den dype Indre Østfold-kulturen, ler Guttormsen.  

Se den hysteriske videoen her:

Parodi på Adele-låt

Låta er en parodi på den mer kjente «Hallo» til artisten Adele. I låten spøker han blant annet med smugling over Svinesund og steder som Varteig og Kalnes. I motsetning til sketsjen «ekstremgata», tror Beyer-Olsen at låten som har fått det passende navnet «Hællæ» vil treffe bedre hos østfoldingene enn hos den jevne nordmann.

– I låten så spøker jeg jo med steder som Varteig og Rich Bar. Jeg tror ikke det er så mange utenfor Østfold som kjenner seg igjen i de stedene, selv om jeg naturligvis håper låten og videoen vil få mange til å le – også utenfor fylket, sier han.

– Hvorfor er det så morsomt å lage humor på hjemfylkets vegne?

– Jeg er fra Rakkestad selv, og synes det er noe veldig sjarmerende med stedet jeg kommer fra. Vi har dialekten og jeg liker generelt de små sjarmerende detaljene med Østfold, sier han.

Låten og videoen ble sluppet samtidig som Beyer-Olsen er på sin «Østfold-tour».