Feirer fem år for folkemusikkfestival

Det er igjen duket for folkemusikk i fjøset på Geiteberg. Her er gruppen Lemen fra Gudbrandsdalen som spilte på festivalen i fjor.

Det er igjen duket for folkemusikk i fjøset på Geiteberg. Her er gruppen Lemen fra Gudbrandsdalen som spilte på festivalen i fjor. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Til helgen kan du få med deg topp utøvere innen tradisjonsmusikk fra flere land på Geiteberg.

DEL

HOBØL: For femte år på rad drar Guri Holt og Kjetil Haugbro i gang folkemusikkfestival på gården sin, Geiteberg kulturbruk.

– På grunn av andre arrangementer valgte vi i år å flytte festivalen fra mai til september. Nå håper vi på flott høstvær på festivalcamp og arrangementer, sier Kjetil Haugbro.

LES OGSÅ: Usikker fremtid for Kraftfestivalen: – Det blir festival neste år, men etter det vet jeg ikke

Låtskriververksted

Han er glad for at de i løpet av festivalens femårige liv har merket en økende oppmerksomhet om arrangementet.

Arrangørene av Geiteberg Folk Festival, Guri Holt, Kjetil Haugbro og Brian OhEadhra.

Arrangørene av Geiteberg Folk Festival, Guri Holt, Kjetil Haugbro og Brian OhEadhra. Foto:

– Spesielt er det hyggelig at flere grupper med amatørutøvere legger turen til festivalen for å spille sammen og få tips fra andre spellemenn, sier Haugbro.

Nytt av året er at festivalen starter fredag med låtskriververksted for folketoner, og fra Sverige kommer både Vestra låtverkstan (fra Västra Götaland) og Dalslands spelemannslag.

– Spelemannslaget spiller til konsert og dans, forteller Haugbro.

LES OGSÅ: Kjetil Haugbro fyller 50 år – feirer selvsagt med blueskonsert

Viktig festival

Haugbro peker videre på at tradisjonsmusikk er en relativt smal sjanger i Oslofjor-området. Desto viktigere er det å få vist fram de lokale tradisjonene.

– Det er derfor vi står på, selv om det ikke er et veldig stort publikum. Derfor er det også hyggelig at både fylket og kulturrådet er positive til å støtte festivalen, og Hobøl kommune bidrar med tjenester, sier Haugbro.

I år er det som tidligere år kurs i tradisjonsmusikk på strengeinstrumenter og trekkspill for elever i kulturskolene i Østfold og Follo.

Av lokale utøver i står Folk fra Follo på programmet. Marianne Tomasgård (fele) fra Ski og Åsmund Reistad (gitar) fra Skotbu blant de fremste eksponentene for den lokale folkemusikken fra Østfold og Akershus.

Jenny Gustafsson, Richard Burgess og Anders Ådin er Doggerland.

Jenny Gustafsson, Richard Burgess og Anders Ådin er Doggerland. Foto:

Richard Burgess fra Fredrikstad er en annen østfolding som står på scenen. Han stiller i trioen Doggerland sammen med Jenny Gustafson og Anders Ådin. Trioen har konsentrert seg om musikk fra landene rundt Nordsjøen.

 «Innovativ musikalitet og entusiasme gir en unik opplevelse der shanties møter polka og hav møte skog» heter det i programmet.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken