Olabil har han visst aldri holdt på med, betrodde han speaker Sigmund Vister. Nei, Henning Solberg kjører heller det som durer. Men likevel sto konkurranseinstiktet og kjøregleden skrevet med tykke lag utenpå spydebergingen da han satte seg bak rattet og satte utfor i Mysen sentrum.

Solberg dundret like godt inn til 20,54 og vant bedriftsklasen. Men det hører med å nevne at Even Jaavall Dahl fra Ørje kjørte i sin klasse på 20,19. Også denne gang skjedde det med morfar Jørn Jaavalls gamle men etterjusterte olabil.

Bilen røk

Dramatikken økte mange hakk da olabilen Henning Solberg skulle bruke – med Peugeot-logo og det hele – rett og slett brøt sammen. Det skjedde ved da den lodne skapningen Jalmar satte utfor og havarerte i svingen mellom Storgaten og David Blids gate. Jalmar vinket tappert til publikum og forsvant senere på dagen inn i Nordeas lokaler.

– Det er vår bil, dette, forteller Rolf Dillevik i Mysenbyen as. Han lover å sette i stand bilen igjen. Solberg brukte annen innlånt bil senere i løpet.

Olabilløpet samlet rekordmange 31 deltagere. Nye og gamle doninger ble påmeldt i arrangementet, som Mysenbyen driver sammen med Biltilsynet, KNA og NAF.

Satte punktum

Olabilløpet og den påfølgende premieutdelingen satte punktum for et tredagers arrangement. Det startet i flott vær torsdag med alle Eidsbergs barnehageunger på besøk i storteltet på Mysen torg. Her ble det først klovnerier innendørs før det ble bevertning inne.

Fredag ble det avholdt to konserter. Sissel Kvambe om formiddagen og jazzmusikk i teltet om ettermiddagen.

– Vi hadde nok ønsket flere, men lar dette være en begynnelse, sier Rolf Dillevik, som legger til at arranngementet konkurrerte både med skoleavslutninger og fotballkamper. Ikke minst øste regnet ned i bøttevis i løpet av fredagen.