MYSEN: Var du en av de lojale SKAM-seerne som fulgte Sana tett i siste sesong husker du sikkert låten «Fy faen» fra en av episodene i den populære serien. SKAM-effekten skjøt for alvor fart i låten, og i mai passerte den intet mindre enn 10 millioner streams.

– Hkeem og Temur slo gjennom helt sinnssykt med «Fy faen» i Skam. Siden har de surfet på bølgen og spilt på store festivaler. Det er gøy å få mindre artister opp og frem, sier prosjektleder Kenan Novic i Lund-gruppen til Smaalenenes Avis, som gleder seg over at duoen er booket til Momarken.

På debutsingelen har Hkeem (Abdulhakim Hassane, som han egentlig heter) med seg kompisen Temur. Sammen nådde de fort nummer 1 på Spotify-topplisten og passerte rett forbi verdenskjente artister som blant annet Zara Larsson og Selena Gomez.

LES OGSÅ: Kristine og venninnene vant stjernemøte med hitmakeren Julie Bergan

(Saken fortsetter under bildet)

Stor blest rundt Skrimmel Skrammel

Til glede for de aller minste, kommer Skrimmel Skrammel til Festdagene, med askiming Hans Petter Moen i spissen.

– Hittil så er det Skrimmel Skrammel som er de mest populære på Facebook-siden til Festdagene, sier Novic.

Det populære barne-TV-konseptet skal ta barna med på en magisk og spennende lekeverden fylt av sang og musikkglede. Sammen kombinerer musikkgruppen sang med dans og humor.

(Saken fortsetter under bildet)

Grand prix-duo

I mai sto Joakim With Steen og Aleksander Walmann aka JOWST på scenen under Eurovision Song Contest foran to hundre millioner tv-seere fra hele verden, etter å ha vunnet norske Melodi Grand Prix 2017. Etter 10.-plassen har JOWST vært Europa rundt og turnert i blant annet London, Amsterdam og Riga med sitt nyskapende liveshow. I september inntar de scenen på Momarken.

Poplåten «Grab The Moment» har hatt høye strømmetall, med over 500.000 streams i uken, i tillegg til å ha blitt listet på radiokanaler både her hjemme og internasjonalt.

Bildeserie

Slik så det ut da festdagene ble sparket igang

 

Verdensnyhet

Nytt av året lanserer Festdagene en verdensnyhet – nemlig verdens største popkornvogn.

– Den har skjermer rundt hele, og ser sinnssykt stilig ut, frister prosjektlederen. Han melder også om god påmelding i antall markedsboder, både fra Norge og Sverige.

– Vi ligger veldig godt an. Det har aldri vært så mange påmeldte før, fastslår Novic.

Resten er snart klare

Alle konsertene og barneunderholdningen er gratis. I tillegg tar Festdagene med seg Norges største tivoli og markedsboder.

LES OGSÅ: Garantert hyl og tårer når disse gutta inntar scenen 

– I fjor regner vi med at cirka 20.000 mennesker var innom Festdagene på Momarken. Vi har ikke 100 prosent sikre tall, men opererer med cirka-tall, forklarer Novic.

De nærmeste ukene vil de siste artistene bli røpet.

– Alle artistene vil bli sluppet fortløpende innen 15. august, lokker prosjektleder Kenan Novic.

LES OGSÅ:

Bildeserie

BILDER: Festdagene på Momarken er i full sving!