Må avlyse isfiskekonkurranse

TO ÅR SIDEN: Her koser isfiskerne seg på Rødenessjøen i 2013. Det var sist gang isforholdene var gode nok til å avholde fiskekonkurransen.

TO ÅR SIDEN: Her koser isfiskerne seg på Rødenessjøen i 2013. Det var sist gang isforholdene var gode nok til å avholde fiskekonkurransen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Isen har ikke lagt seg på Rødenessjøen.

DEL

MARKER: Den store isfiskekonkurransen på Rødenessjøen skulle opprinnelig blitt arrangert nå til helgen, søndag 22. februar. Det skjer ikke. Konkurransen er avlyst på grunn av for lite is på sjøen.

Ørjes store fiskepris er på hele 50.000 kroner, og konkurransen har tidligere samlet over 300 deltakere.

– Alternative steder er vurdert, men enten er det for dårlige isforhold, eller et for lite område for 300-350 deltakere, uttaler virksomhetsleder Else Marit Svendsen i Marker kommune.

Konkurransen skulle arrangeres for fjerde gang i år. Det første året, 2012, deltok 150 fiskere, og i 2013 deltok 302 fiskere. Det har vært deltagere fra hele Østfold, Akershus, Vestfold og fra våre naboer på andre siden av riksgrensen. Også i fjor måtte konkurransen avlyses på grunn av isforholdene.

Marker kommune gir likevel ikke opp.

– Vi satser på ny, frisk giv i 2016. Det vil da bli planlagt å legge konkurransen til et større tjern i nærheten av Ørje. Dette krever mer planlegging og er dessverre ikke mulig å gjennomføre i år, sier Svendsen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags