I bildene til Ari Behn skjuler det seg hemmelige budskap

STILLER UT: Ari Behn, Per Heimly, Mikael Persbrandt og Tor Rafael Raael kommer til Askim. Foto: Pressefoto

STILLER UT: Ari Behn, Per Heimly, Mikael Persbrandt og Tor Rafael Raael kommer til Askim. Foto: Pressefoto Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

De store forandringene i Ari Behns liv det siste året er brutalt synlig i verkene han stiller ut på Galleri GRAFF i helgen.

DEL

ASKIM: Til helgen kan man møte verdenskjente norske kunstnere på Galleri GRAFF. Ari Behn, Mikael Persbrandt, Tor Rafael Raael og Per Heimly skal på lørdag og søndag vise frem verkene sine i Askim, i forbindelse med en PopUp-utstillingsturné i landet vårt.

Felles for kunstnerne er rått og ærlig uttrykk, preget av både lys og mørke. Ari Behn har det siste året opplevd store forandringer i livet, med samlivsbruddet med prinsesse Märtha Louise. Behn har malt hele livet, men flere av verkene i helgens utstilling bærer preg av den siste tiden i livet hans.

– Det har vært et spesielt år, og det er ingen tvil om at det har vært et stort skifte i livet mitt. Jeg måtte bygge livet mitt på nytt, og bildene jeg har malt i denne perioden er ganske intense. Jeg prøver å sette ord og bilder på det jeg gjennomlever.

– Hvordan vil du selv beskrive bildene dine?

– Det er veldig ekspressiv kunst, men i hvert bilde prøver jeg å spille kontrastene lys og mørke opp mot hverandre. Som forfatter bruker jeg også tekst i bildene mine, men maler så flere lag over. Så hvis du gjennomlyser bildene kan du se teksten.

– Hvorfor bør man få med seg denne utstillingen?

– Alle går gjennom ulike faser i livet, med dødsfall, traume, kjærlighet eller sorg. Jeg tror at om man er åpen for det vanskelige og fine i livet, er det gjenkjennbart for alle. Jeg får mye tilbakemelding på at bildene berører. Det siste jeg vil ha er likegyldighet og stillstand.

– Kan du trekke frem et av bildene som betyr spesielt mye for deg?

– Flere betyr mye, men «hundred strokes before I go», som også er kalt prisessebildet, er en av dem. Og så «Himmel over Bloksberg», som viser en idyll med solgløtt, men med mørke undertoner i form av en storm i bakgrunnen. Jeg liker kontrasten.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken