TRØGSTAD: Jubileumstonene fylte ikke bare en fullsatt Båstad kirke lørdag ettermiddag. Den feiende flotte korpsmusikken låt over bygda til langt utpå kirkebakken.

Utøvende gjester

Leder Heidi Haakaas inviterte til en jubileumskonsert med gjestende utøvere, korpsets egen kvartett, ordførertale og gaveoverrekkelser.

Men først og fremst var dette Båstad Hornmusikkorps egen aften – og de spilte med bravur.

Korpset slo kraftfullt til med «Great Movie Adventures» av John Williams. Filmmusikk som fikk både unge og voksne musikere til å vise dristighet og teknisk ferdighet en kan forundres over.

Arild Ovrum, båsting, stor musiker og tubaist i Marinemusikken i Horten spilte to stykker, mens Kjersti Karlsrud akkompagnerte på klaver før ordfører Ole André Myhrvold tok ordet.

Han hedret jubilanten som stiller opp for bygda gang på gang. Han minnet også om at det er ren og pur livskvalitet å spille i korps.

– Det er 70.000 korpsmusikere her i landet, vi er heldige som har et korps av virkelig rang blant alle disse. Vi er stolte av dere, sa ordføreren som overrakte både blomster og konfekt. Blomster til å pryde festkvelden med, konfekt for å gi energi og spilleiver på neste øvelse.

Imponerende

Eidsberg Brassband bød på mektig og imponerende spill. Stykket «Irish Blessing» av Joyce Eilers Bacak fikk publikum til å takke med rause ovasjoner.

Så var det dirigentene Torgeir Fausken og Hans Petter Ringstads tur til å hedre 60-årsjubilanten. De trakterte marimba og eufonium gjennom å spille «Inventio nr 5» av Johann Sebastian Bach.

Båstad Hornmusikkorps egen kvartett vartet opp med «Så skimrande var aldri havet» og «Madiba (celebrating Nelson Mandela's Victory)». Kvartetten består av Aina Eriksen, Hanne Marie Haakaas, Helene Stormorken og Kine Solberg.

Konsertpublikum ble takket til slutt ved at både Båstad Hornmusikkorps og Eidsberg Brassband spilte «Gonna Fly now».