Gå til sidens hovedinnhold

Kombinerer natur og fantasi

Artikkelen er over 12 år gammel

Hobøl-kunstneren Camilla Erøy samarbeider nært med Morten Strømsodd fra Ringerike. Til helgen åpner de en større utstilling på Skjelfoss gård i Hobøl.

I 2003 foretok de to kunstnere en studiereise rundt i Europa med tog. Alle de store kunstmuseene som Prado i Madrid og Louvre utenfor Paris ble besøkt. På veien til Roma kjørte de gjennom Toscana. Begge ble fascinert av det vakre landskapet.

Toscana

– Plutselig datt det bare ut av meg et forslag om at vi burde dra hit for å male. Camilla tente umiddelbart på ideen. På forsommeren i år ble drømmen realisert. I to måneder bodde vi i distriktet, malte og lagde skisser, sa Strømsodd.

Mange av arbeidene som stilles ut på salgsutstillingen er landskapsmotiver fra Italia-oppholdet. Noen er malt i Italia, men det aller meste er malt etter skisser i tiden etterpå. I tillegg er det landskapsmotiver fra Ringvoll-området og fra Ringerike.

– Jeg har hatt noen utstillinger i Hobøl tidligere. Denne på Skjelfoss nå er uten tvil den største. Her stiller Morten og jeg ut portretter, stilleben, landskapsmalerier og ikke minst det jeg brenner for, nemlig kombineringen av natur og fantasi.

Maler utendørs

Mange av Camillas malerier blir til utendørs. En arbeidsform som er mer krevende enn å arbeide innendørs. Mye på grunn av endring i lysforholdene.

– Det er mye mer slitsomt utendørs. Flere faktorer spiller inn. Det er mange flere inntrykk på en gang. Jeg kan ikke male lenge om gangen på grunn av endringer i vær og lysforholdene. Derfor arbeider jeg ofte med flere utendørsmotiver samtidig og endrer motiv etter dagens gang, fastslo Hobøl-jenta.

Utstillingen er satt opp i det som også er Camillas atelier, i det som engang var stallen på Skjelfoss. Den åpner på lørdag og holder åpent tre uker fremover.

«Mellom fantasi og virkelighet» har Camilla kalt utstillingen. Dette henspiller seg på det som er hennes lidenskap innenfor bildekunst. Hun vil kombinere inntrykk fra naturen med sine egne fantasier