(MARKER) I fjor hadde rockegjengen fra Ørje sin debut og samlet rundt 700 mennesker i Tangen. Den gang lå scenen på vannet, noe enkelte fortsatt har merker etter. Ikke lurt å stupe på 20 centimeters dybde. I år har arrangørene plantet scenen et stykke opp på land. Nå kan ivrige musikkelskere kline seg helt innpå heltene.
– Det var en liten bommert å legge scenen på vannet. Nå har den byttet plass med puben vår. Det er en av flere ting vi har gjort annerledes. Vi tok med oss lærdommen fra i fjor, sier Andre Berger, en av de seks rocke-entusiastene fra Ørje. Med seg har han to ganger Terje Hermanseter (en gammel og en ung), Gøran Hemanseter, Simen Gunneng og Tommy Glitre.
Sist helg la gutta siste hånd på scenen. En koloss som skal romme både band, lys og lyd. Nå skal musikerne få fritt spillerom til å rocke vettet av publikum. Programmet i år tilsier nettopp det. Igjen har feriepenga gått med til å skaffe band s
om gutta selv mener klarer å spille så folk får øresus. I tillegg kommer diverse lokale kjendiser til å ikle seg instrumenter og bidra med sitt. Det glade vannvidd, som rockefestivalen heter, skal igjen skaffe penger til både gamlehjem og et nytt arrangement. Det vil gutta gjøre hvert år.
Det glade vannvidd er bygget opp rundt ren, melodiøs rock, men ikke av den helt tyngste typen. I år blir spekteret utvidet noe. Backstreet Girl vil gjøre sine ting. Ved siden av Teencats med sin rockabilly-stil og årets nykommere Crowtown fra Kråkstad med sin mer countrysound, blir også allsidigheten større. De lokale banda har også satt navnet sitt på musikkartet. For eksempel Moys fra Enebakk. I juni slapp bandet sitt tredje album og fikk skryt av musikkpressen. Ellers dukker Fedre på flukt fra Mysen opp, Donkey Kongs fra Halden og selvfølgelig Øresus og Salmonella fra Ørje. Nå er resten opp til værgudene.
– Vi satser på godt vær. Skulle regnet øse ned flytter vi inn i Rådhuset, men det blir nok en liten nedtur. La sola stå oss bi, mener Terje Hermanseter (den yngre) og kliner inn en spiker til i scenen.
Gutta er enige om at det skal mye til før arrangementet flyttes inn. Rockere tåler litt sludd før huden nupper seg av kulde. Friluftstilværelsen er viktig.
– Pent vær og 1.000 mennesker er det vi har satt som mål i år. We are ready to rock`n roll, fastslår Hermanseter.