MYSEN: I fjor sommer fikk den folkekjære Østfold-artisten vite at hun hadde fått godartet svulst på hjernen. I desember tok hun tårevåt farvel med publikum og venner gjennom sin tradisjonelle julekonsert i Østre Fredrikstad kirke, vel vitende om at den forestående operasjonen hadde dårlig prognose.

Med kraftfull stemme og en ny takknemlighet over livet, ble Marianne Antonsen tatt imot med rungende applaus og åpne armer av Mysen-publikumet i Festiviteten torsdag kveld.

– Jeg har ikke stått på scenen siden avskjedskonserten min i fjor, delte hun åpenhjertig med salen, under intervju med NRK-journalist Magnus Brenna-Lund.

LES OGSÅ: Marianne Friise Antonsen har hjernesvulst – spiller sin nest siste konsert på lang tid i Askim i kveld

Sa ja til konserter i vår

I vår fikk hun spørsmål om hun ville være med på tre tv-aksjonskonserter i regi av Kirkens Bymisjon.

– De skal jeg ha som min store gulrot, tenkte jeg. For jeg var ikke i nærheten av å kunne synge på det tidspunktet, forklarte Antonsen, som fremførte to låter på Eidsberg-scenen. Etterpå var hun svært rørt.

– Jeg hadde vennet meg til at tanken om at dette ikke skulle være mitt lenger. Oddsen for operasjonen var dårlig, sa Antonsen.

LES OGSÅ: Jakter på gode supper – send oss din favorittoppskrift

(Saken fortsetter under bildet)

Familien kommer først

Hjernesvulstdiagnosen har gitt henne et nytt syn på livet.

– Jeg ser ting bedre nå når ting ikke går så fort. Det er greit å la ting gå i litt sakte tempo, sa Antonsen. Da hun ble syk forsto hun hva som var viktigst for henne.

– Min bucketlist er flere fiskebollemiddager med familien. Barna mine kommer alltid først. Sangen kommer langt ned i forhold til dem, men det er en enorm glede for meg å stå på scenen med disse musikerne i dag, strålte Antonsen.

Hun er en av artistene under tv-aksjonskonserten, som i tillegg til Mysen, spilles i Sarpsborg og Fredrikstad i neste uke. Sammen med blant andre Gaute Ormåsen og Cecilia Vennersten skal Antonsen rette søkelyset mot årets tv-aksjon, «Mindre alene sammen».