Bli med på leting etter julestjernen

Nok en gang settes "Reisen til julestjernen" opp i Eidsberg.

Nok en gang settes "Reisen til julestjernen" opp i Eidsberg.

Artikkelen er over 2 år gammel

I månedsskiftet november/desember setter teater- og musikal-elevene ved Eidsberg kulturskole setter opp «Reisen til julestjernen».

DEL

MYSEN: I perioden 29. november til 2. desember kan du i Festiviteten være med Sonja på hennes reise for å finne julestjernen. Kulturskolerektor Hanne Blekken minner om Festivitetens 60- årsjubileum i år.
Vi kan ikke tenke oss en bedre måte å feire dette på enn familieteater. I vår var det «Jungelboken» som fylte huset, og før jul blir det igjen anledning til å se storslåtte «Reisen til julestjernen», skriver hun.

Les også: Se hvem som vil undervise i sang og teater

Kjent og kjær

«Reisen til Julestjernen» av Sverre Brandt er en de virkelig store juleteaterforestillingene i Norge. Det er en kjær juletradisjon rundt på flere teatre i Norge. Nå er den tilbake i Festiviteten, sier Blekken fornøyd.

Skal finne stjernen

Eventyret om Sonja som reiser ut for å finne julestjernen til den sørgmodige kongen, hadde sin urpremiere på Nasjonalteateret i 1924. Siden har det blitt et av landets mest folkekjære og spilte teaterstykker.

– Dette blir tredje gang kulturskolen produserer «Reisen til julestjernen», og vi lover også denne gang en uforglemmelig og vakker forestilling for barn i alle aldre, sier Blekken.

Les også: Slik blir kulturhøsten i Mysen: Pornografisk grums, falske nyheter – og et helt ekte tv-show

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken