– Nå starter julemarkedet på snekkerskolen

SNEKKERSKOLE: Ingrid Barsnes og Svein Anders Tjernsbekk håper du tar turen til Østfold møbelsnekkerskole denne helga.

SNEKKERSKOLE: Ingrid Barsnes og Svein Anders Tjernsbekk håper du tar turen til Østfold møbelsnekkerskole denne helga.

Østfold møbelsnekkerskole arrangerte julemarked for små og store. – Vi håper en del kommer innom i løpet av helgen.

DEL

EIDSBERG: De 22 elevene på Østfold møbelsnekkerskole arrangerer julemarked for andre gang. Dette gjør de for å gi publikum et innblikk i hva som lages og gjøres på skolen. Julemarkedet arrangeres fredag og lørdag.

– Vi lekte litt med tanken en stund og landet på at et snekkerverksted må nesten arrangere et julemarked. Så her håper vi på å servere litt julestemning, sier lærer Svein Anders Tjernsbekk.

Barna får lage julegaver

I tillegg til servering av bakst og salg av norske treprodukter som produseres av elevene selv, får barna muligheten til å flise ned julebudsjettet litt. For her skal naturlig nok barna få prøve selv.

– Vi er spente på om det kommer like mye folk som i fjor. Det er heller ikke mange steder man finner norske håndlagde produkter. Det er mye å velge i. Så er det aktiviteter for barna. De kan få lage jojo og juletrær av tre. Så kommer «snekker Andersen» innom en tur. For her hører han hjemme, sier Tjernsbekk.

– Så håper vi selvsagt på et godt salg for elevene. Slik at de får finansiert litt av skoleåret sitt. Mange flytter langt for å gå på skolen her og har begrensede muligheter for å holde en jobb ved siden av. Det blir lange kvelder hos oss, forklarer han.

– Hva godt kommer ut av å invitere folk inn på skolen?

– Vi håper det blir positivt for lokalmiljøet og oss som holder til her til vanlig. Julestemning i et snekkerverksted er helt spesielt, mener Tjernsbekk.

NOE FOR BARNA: Barna får lage jojo og juletrær. I tillegg står snekker Andersen og spikking på programmet.

NOE FOR BARNA: Barna får lage jojo og juletrær. I tillegg står snekker Andersen og spikking på programmet.

– Det beste jeg har gjort

Ingrid Barsnes (31) er en av elevene som var pådriver for å sette i stand juleverkstedet. På skolen trives hun godt.

– Å begynne på skolen er her det beste jeg har gjort. Jeg har vært lærer tidligere, men fant ut at jeg skulle bytte yrke. Å få vist fram det vi gjør her er morsomt, fordi vi bruker så mye tid på det. Når det kommer så mye folk er det ekstra morsomt, mener hun.

– Jeg tror nok de fleste som selger produktene sine priser seg godt under markedspris med tanke på arbeidet dag. Sånn sett kan si at det er «black friday» her også. Det viktigste er å vise fram faget og godt håndverk. Det finnes ingen grenser for hva man kan lage, mener Barsnes.

EGET "LAGER": Elevene på snekkerskolen selger unna noe av det som har blitt laget i løpet av skoleåret.

EGET "LAGER": Elevene på snekkerskolen selger unna noe av det som har blitt laget i løpet av skoleåret. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags