(MARKER) Dette var andre året på rad at «Det glade vannvidd» gikk av stabelen. Et vellykket samarbeid med sola gjorde sitt til at folk kom i hopetall.
– Hvis det ble regn, hadde vi tenkt å avvikle konsertene i rådhuset. Men det hadde ikke blitt helt det samme. En stor del av festivalopplevelsen er de idylliske naturforholdene her på Tangen, sier en av arrangørene, Andre Berger. Med seg på laget har han Terje Hermanseter (senior og junior), Gøran Hermanseter, Simen Gunneng og Tommy Glitre. Nok en gang hadde de rockefrelste markingene satset feriepengene sine for å skaffe band som holder et profesjonelt nivå.
– Vi er litt lei oss for at Ramonds ikke kom til Ørje for å spille. Denne festivalen skal liksom være i deres ånd. Men bortsett fra dét, så er vi veldig fornøyde med årets program, smiler Andre Berger.
– Bedehusene står tett her i bygda. Er det ikke litt ukristelig å legge en rockefestival til selve pinseaften?
– Vi respekter hverandre. Lederen for Bedehusfestivalen ringte og ønsket oss lykke til, sier Andre Berger.
I nesten ti timer ble publikum undertholdt med rock’ n roll fra den provisoriske scenen. I år var antallet band utvidet til åtte, dermed ble det musikalske spekteret også større. Backstreet girls dro i gang showet.
Deretter gikk det slag i slag med Crowtown, Donkey kongs, Teen cats, Fedre på flukt, Moys, Øresus og Salmonella.
Maria Nafstad (22) fra Ytre Enebakk og Erlend Flote (25) fra Trøgstad var blant dem som løste
festivalbillett for å hygge seg med musikk, grillmat og sosialt samvær.
– Vi er tidligere kolleger, og har ikke sett hverandre på et helt år. At vi skulle treffes her helt tilfeldig er ganske utrolig, smiler Erlend Flote.
– Det ser ut til at alle veier fører til Ørje i kveld, skyter Maria Nafstad inn.
Begge innrømmer at de er postivt overrasket over festivalen.
– Dette er et kjempefint tiltak. Det er altfor lite kultur i Bygde-Norge, men det er nettopp kultur som bidrar til å bevare småstedene, mener Nafstad.
– Jeg liker denne festivalen fordi den samler forskjellige mennesker. Det er ikke bare i storbyene ting skjer, sier Flote.
– Hvilket band liker dere best?
– Det må bli Crowtown fra Kråkstad.
Deres new country-stil er veldig kul, svarer ungdommene.