Har kjøpt opp Kraftfestivalen

KOSTER: ]Tommy Leret og Ronny Bergersen har skaffet seg rettighetene som er knyttet til Kraftfestivalen. Nå frir de til grasrota for å skape ny blest rundt festivalen.

KOSTER: ]Tommy Leret og Ronny Bergersen har skaffet seg rettighetene som er knyttet til Kraftfestivalen. Nå frir de til grasrota for å skape ny blest rundt festivalen. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Tilbake til røttene og dugnadsånden er stikkordene for de nye eierne av Kraftfestivalen. Har du tro på festivalen og de nye eierne?

DEL

I forrige uke ble det kjent at Tommy Leret og Ronny Bergersen har tatt over lokalradiorettighetene i Indre Østfold. Nå er det også klart at de to går inn på eiersiden i Kraftfestivalen.

– Vi har kjøpt opp navnet og rettighetene som følger med, og vil opprette et nytt driftsselskap i januar, forklarer Tommy Leret. – Vi vil ta festivalen tilbake til røttene og dugnadsånden som preget den før. Lokale band toppet av noen få mer kjente skal stå på scenene de enkelte dagene, fortsetter den ferske festivaleieren.

Generelt lavere priser og mer samarbeid med aktører både i utelivet og kulturlivet er andre ting Leret og Bergersen vil jobbe med fram mot neste års festival.

De to mener Kraftfestivalen er viktig for folk i Askim og Indre Østfold.

– Alle snakker om den og er opptatt av den. Derfor skal vi fortsette å gi folk festivalen, men uten så mye surr, forteller Leret. En annen sentral brikke i det nye festivalarbeidet vil bli et åpent folkemøte i foajeen tidlig i januar.

Ingen konkrete avtaler er spikret ennå, men Leret og Bergersen håper de som har vært med som samarbeidspartnere fram til nå, inkludert Askim kommune, vil fortsette å støtte festivalen.

– Vi ønsker en dialog med alle, slår Bergersen fast. Han vil fungere som frontfigur utad, mens Leret vil ta seg av mye av det administrative.

– Det har jo vært en stadig jobb for å få festivalen til å gå rundt økonomisk. Hvordan skal dere få til det?

– Det vil bli lavere kostnader generelt, og knyttet til blant annet bandutgifter, forklarer Leret.

– Det er fullt mulig å få tak i rimeligere band som likevel er bra, og som trekker folk, mener Bergersen.

– En festival som dette er ikke noe vi skal tjene masse penger på, sier Leret.

Tips Oss
Epost: redaksjonen@smaalenene.no TLF: 909 70 700
Bilde: SMABILDE til 2005 Send video
Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags