EIDSBERG: – Jesper brannmann ringte tidlig på morgenen og sa han hadde en hyggelig beskjed , og fortalte at de skulle komme i en brannbil med Bjørnis - og der satt jammen selveste Bjørnis i forsetet! Han er jo alle barns brannhelt, forteller Thea Melise Myrvang Fredstad i Edwin Ruuds barnehage

Det ble stor jubel og begeistring for de rundt 70 barna i barnehagen.

– De kom inn og tok imot barna på en fantastisk måte. Alle fikk hilse, klemme og ta på Bjørnis. Det var show, begeistring og «high five» mellom barna og de kjekke brannmennene! Og ikke nok med det – de fant også fram brannslangen – de spylte i vei og barna frydet seg i vannstrålen fra brannslangen, fortsetter Myrvang Fredstad.

Helt til slutt fikk barna lov til å holde selv i brannslangen og sprute i vei!

– I disse brannfarlige dager var dette et fantastisk innslag som gav oss mulighet til å snakke med barna om viktigheten av et oppegående brannvesen som starter forebyggende arbeid allerede i barnehagen. Vi sang Brannsangen og snakket om hvilket telefonnummer vi skal bruke hvis uhellet er ute –og ikke minst følge reglene de setter når det gjelder engangsgriller og åpen ild, sier Myrvang Fredstad.

Barnehagen ønsker å rette en stor takk til Indre Østfold Brann- og redning.

– Helt til slutt vil vi oppfordre Eidsberg kommune til å investere i et Bjørnis-kostyme, slik at enda flere kan få glede og nytte av dette viktige budskapet. Vi vet også at gjentagelser må til for at små barn skal lære – og derfor ville det være perfekt for Indre Østfold Brann- og redning med eget Bjørnis-kostyme!