Bygg hus til Smaaby

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Nå kan alle bakeglade barn i Indre Østfold bygge verdens beste pepperkakeby, Smaaby.

DEL

Askim: Julen nærmer seg og det er endelig tid for å bake pepperkaker igjen. Over kan man se film av fjorårets Smaaby.

I år som i fjor skal resepsjonen i Smaalenenes Avis forvandles til en skikkelig trivelig pepperkakeby. Vi ønsker både pepperkakehus og andre kreative byggverk velkommen til Smaaby.

Utradisjonell tradisjon

Lokalavisens første Smaaby ble bygget allerede i 2006. Etter så mange år med velsmakende og julepyntede pepperkakehus, kan vi med trygghet kalle dette en tradisjon.

Se video: Dette er Smaaby 2013

– Vi er ikke bare ute etter tradisjonelle pepperkakehus. Her er så vel igloer som høyblokker hjertelig velkommen, sier nyhetsredaktør Anne Sterri Harestad.

– Det eneste kravet er at konstruksjonen er laget av pepperkakedeig. Det skal lønne seg å komme med kreative ideer, blunker hun.

Pepperkakehusene leveres i resepsjonen i Smaalenenes Avis, alle hverdager mellom kl. 08.00 og 15.00. Her vil vi også stille ut de fine byggverkene.

Selv har jeg, som lokalavisens egen julereporter, tenkt til å gå med nisselue hele desember, for at du skal vite hvem som er årets avisnisse.

Når du kommer vil jeg ta bilde av deg og pepperkakehuset ditt, og gjerne høre nettopp din bakehistorie. Så skal jeg skrive litt på nettavisen vår, smaalenene.no, og på julesidene i avisen. Målet er at leserne skal kunne følge utviklingen i Smaaby fra dag til dag.

Premier til alle

Alle bakeglade barn som bidrar til Smaaby premieres med badebillett til Østfoldbadet.

Skoleklasser, barnehager, lag og foreninger er også hjertelig velkommen til å bidra til pepperkakebyen, men det er viktig å merke seg at det deles ut maks fire billetter per prosjekt.

– I tillegg er alle med i trekningen om tre fine premier. Smaaby-juryen håper å få en like tøff jobb i år som i fjor med å kåre de tre beste pepperkakebidragene, sier nyhetsredaktøren forventningsfullt.

Fristen for å levere inn byggverk til Smaaby er satt til onsdag 17. desember.

Dersom de unge bakerne ikke kan være med selv når pepperkakehuset leveres, håper vi å få bilde fra bakingen hjemme på kjøkkenet. De som ønsker, kan hente hjem pepperkakehusene sine etter at vinnerne er kåret.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags