Gå til sidens hovedinnhold

Brass og bram i kulturhuset

Artikkelen er over 16 år gammel

Trodde du korpsmusikk var et utdøende fenomen? Da må du nok tro om igjen. I helga var det mesterskap i Askim kulturhus, og med nærmere 30 deltakende korps på programmet fikk publikum en god dose korpsmusikk.

Askim: Hele 29 korps av forskjellige slag fikk vist seg fram for dommerne da Norges Musikkorps Forbund i helgen arrangerte Østfoldmesterskap i Askim. Som teknisk arrangør stod Sarpsborg Musikkorps, som har mange års erfaring fra Olavspillene.

Stor interesse

Østfoldmesterskapet ble arrangert for første gang i fjor. Ifølge kretsleder i NMF Østfold, Dagfinn U. Larsen, er det en stadig økende interesse for konkurransespilling hos korps i fylket, noe årets høye deltakelse beviser. Ved hjelp av mesterskap som dette ønsker man å øke både spillegleden og det musikalske nivået hos korpsene gjennom litt vennligsinnet kniving.

Hektisk

Lørdag var det skolekorpsene som skulle til pers, mens søndagen var forbeholdt amatørkorps og brassband. Spydeberg Skolekorps var et av korpsene som deltok i lørdagens konkurrane, og før de skulle på scenen var det hektiske øvelser. Dirigent Benny Solli fikk dem til å spille om igjen og om igjen før han var fornøyd. – Det viktigste er jo tross alt å delta, sa han. Men det var ikke de unge musikerne enige i. – Det viktigste er å ikke komme sist, mente en, mens en annen var krystallklar: – Her gjelder det å vinne. Vi skal til topps!

Flere lokale

– Å være med i Østfoldmesterskap er kjempegøy, forsikret medlemmene av skolekorpset før de entret scenen - uten nerver. I tillegg til Spydeberg Skolekorps, som deltok både med juniorer og en gruppe i 3. divisjon, deltok flere andre lokale korps i helgens konkurranse, sammen med korps fra hele fylket. Lørdag stilte Skiptvet Skolemusikk i åpen klasse, mens Spydeberg Ungdomskorps og Eidsberg Brass Band i går konkurrerte i 3. divisjon brass, og Askim Janitsjar i 3. divisjon janitsjar. Tilskuerne som hadde funnet veien til kulturhuset i helgen, kunne på sin side kose seg med variert og fin musikk i mange sjangre – korpsmusikk handler nemlig ikke bare om marsj. Det kan like godt handle om Bohemian Rhapsody og Go down Moses.