Barneteateret Blanda Smågodt inviterer til ny forestilling

Store roller: Brage Grøttjord Forberg (12) spiller Mowgli og Andrea Ultvedt Gudim (11) spiller Mowglis ulvesøster, Grå. Her er de i kulturhuset på en av de siste øvingene tirsdag kveld.

Store roller: Brage Grøttjord Forberg (12) spiller Mowgli og Andrea Ultvedt Gudim (11) spiller Mowglis ulvesøster, Grå. Her er de i kulturhuset på en av de siste øvingene tirsdag kveld.

Artikkelen er over 2 år gammel

De unge teaterspirene i Blanda Smågodt har øvd i nesten ett år til torsdagens premiere på Jungelboka.

DEL

ASKIM: Da Smaalenenes Avis er innom Askim kulturhus tirsdag kveld er det hektisk aktivitet der. Skuespillerne er i gang med de siste forberedelsene før premieren på Jungelboka. Scenografien er akkurat satt opp og mange av skuespillerne får prøve ut scenen på kulturhuset for første gang. Øvelsene fram til nå har vært på Kulturskolen.

Ønsker flere eldre barn

– Barna har øvd i ett års tid. De har brukt høstferien, helger og det har vært mange lange kvelder, forteller forelder og styremedlem Silje Rustad.

Barneteateret Blanda Smågodt er foreldredrevet og baserer seg på mye dugnad. 36 barn i alderen 8–15 år er med. Teateret har en stor forestilling annethvert år.

– Det rekrutteres godt og mange av dem som er med nå har vært her i bare 1,5 år. Men vi ønsker oss noen flere eldre barn, sier instruktør Anne Kristin Kåvin.

Hun forteller at teaterforestillingen er ny versjon av Jungelboken. Den ble skrevet av Ingebjørg Vestum i 2015, spesielt for barne- og ungdomsteater. Forestillingen tar blant annet for seg en større del av fortellingen om Mowgli, og mer fra menneskelandsbyen enn vi er vant med fra den klassiske Disney-filmen.

Filmen er for øvrig basert på boken Jungelboken, som er en samling fortellinger for barn. Den ble skrevet av den engelske forfatteren Rudyard Kipling i 1894.

– Gøy og stressende

I Blanda Smågodts oppsetning er det Brage Grøttjord Forberg (12) fra Tomter som spiller Mowgli. Han har vært med i Blanda Smågodt i fem år, og er dermed blant barneskuespillerne med lengst fartstid.

– Det er moro og sosialt og spille i teater. Dette er første gang jeg har hovedrollen og det er både gøy og stressende, smiler Forberg.

Andre Ultvedt Gudim (11) fra Askim spiller Mowglis ulvesøster, Grå. Hun er helt enig i at det er både gøy og sosialt å spille i teater. Nå gleder seg til å vise fram alt de har øvd på.

– Da vi spilte Robin Hood for to år siden var jeg ganske ny her, så jeg hadde ingen replikker. Nå har jeg en større rolle, smiler hun og virker, i likhet med Brage, lite preget av premierenerver.

Etter torsdagens premiere er det satt opp en forestilling på fredag og to på lørdag.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags