Gå til sidens hovedinnhold

Drømmer du om stand up – kanskje revyteater kan passe for deg?

Planlegger nytt kulturtilbud i Indre Østfold

Artikkelen er over 4 år gammel

I mars starter Indre Østfold Revyteater opp i Askim.

ASKIM: Det er Linn Rambøl (37) og Knut Erik Skofsrud (39) som går med planer om å starte revyteater.

De siste par årene har det vært stille på revyfronten, både i Eidsberg, Skiptvet og Marker. Kanskje er tiden inne for revykreftene til å samles regionalt? Rambøl og Skofsrud håper på stor interesse når de nå drar i gang.

– Demokratisk

Tanken er at det nye revyteatret skal bli ganske demokratisk, og at veien skal bli til mens artistene går.

– Vi kan drive med hva vi vil, selvfølgelig, innen musikk, dans og drama. Kommer det to sangere, åtte teatermennesker og fem dansere så finner vi en form som vil passe til det. Hovedsaken er å ha det gøy med musikk og drama, sier Rambøl.

LES OGSÅ: Spydeberging ble hentet inn da sjøsamenes historie skulle formidles med dans

Det eneste kravet som settes i utgangspunktet er at det er minst ti deltakere som har lyst til å være med. De vil gjerne få til et fast revymiljø, men har ikke noe mål om en stor forestilling i første omgang.

– Vi vil være fleksible i forhold til deltakerne. Vi kan være mer fleksible enn et kor, for eksempel vil det lettere kunne legge opp til mer soloinnslag, eller flerstemt sang, hvis det er det folk ønsker seg.

Prøvedag

Ekteparet Rambøl og Skofsrud er begge utdannet på Norsk Institutt for Scene og Studio (NISS).

Etter noen år i hovedstaden har de to flyttet tilbake til Askim og etablert seg med duoen Perfect Day og Askim lydstudio. Rambøl har i tillegg 30 elever i sang, piano og gitar.

LES OGSÅ: Nå flytter kulturskolen og bygget kommer ut for salg 

De to har etter hvert stor erfaring som frilans musikere, og de har blant annet hatt prosjekter gjennom den kulturelle skolesekken.

Knut Erik har vært med på å starte opp Ungdommens Musikkteater, og han har samarbeidet med Blanda Smågodt i ti år.

I utgangspunktet planlegges det revymøter annenhver onsdag, og øvelsene vil finne sted i lokalene til Salsa Øst danskeskole (tidligere Fox mote) i Skolegata.

– Vi inviterer til en åpen dag 15. mars. Alle er velkommen, i alle aldre fra 17–70. Vi drar i gang med litt musikk og teatersport og ser hvor det bærer hen, sier Linn Rambøl og Knut Erik Skofsrud.

Kommentarer til denne saken