Gå til sidens hovedinnhold

Aune og Vebjørn Sand med spontan utstilling i Askim

Artikkelen er over 4 år gammel

Nok en popup-utstilling av Vebjørn Sand skal pryde Indre Østfold.

ASKIM: – Disse popup-utstillingene er veldig spontane, jeg ringte i går og spurte om vi kunne ha utstilling her, og Mette Killingmoe skal ha mye skryt. Hun fikset lokale med en gang, og i morgen klokken 12.00 er det åpning, forklarer Aune Sand som hoppet på et fly fra New York torsdag for å flytte alle maleriene.

Kunstneren selv var ikke til stede, han har skadet en fot og er midt oppe i et nytt maleprosjekt, Aune håper Vebjørn får mulighet til å komme.

Romantisk forhold til Askim

Sand-brødrene er oppvokst på Hvaler, og Aune forklarer at de har et romantisk forhold til Askim.

– Vår nærmeste nabo i barndommen var fra Askim. Hun var stadig i Askim, da hun kom tilbake hadde hun med gummistøvler og ting fra bærpresseriet som vi kunne kjøpe, mimrer han.

Dette er den 27. popup-utstillingen de har, i høst gjestet de Mysen.

– Hvorfor akkurat Askim?

– Dere har en enormt positiv kultursjef. Jeg har også en intuisjon, og jeg føler meg velkommen i Askim og det er en god energi her, forklarer Sand.

Han mener Askim en skjult perle som ligger sentralt og som flere burde se.

i tillegg til utstillingen lørdag, vil de være i Askim frem til onsdag. De har også sendt ut invitasjon til skolene så elevene kan komme og se maleriene og få høre foredrag.

Verdenskjent

– Det er mellom 150.000 og 170.000 som har sett maleriene til Vebjørn. Hit har vi med oss 150 malerier som skal henges opp rundt i gangen i Kulturhuset her, forklarer Aune.

Utstillingen vil vise Vebjørns fineste malerier som han har malt opp gjennom tidene, alle har hengt på galleriet deres i New York.

Brødrene er vokst opp med foreldre som begge var lærere og en helt normal inntekt.

– Det er utrolig å tenke på at vi som kommer fra Kyst-Norge har kommet oss inn på et internasjonalt marked. Vi har lært av foreldrene våre at man skal drømme stort, forteller han.

Kommentarer til denne saken